PS5’in işlemci özellikleri açıklandı

Sony’nin 2020’de tanıtacağı iddia edilen PS5’i için internete önemli teknik bilgiler sızdırıldı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 23.10.2019, 13:00
PS5’in işlemci özellikleri açıklandı

Sony tarafından 2020’de çıkacağı duyurusu yapılan PS5, internete sızan yeni özellikleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Xbox One X’e karşı kullanıcıların karşısına PS4 Pro’yu sunan Sony şimdi de piyasayı PS5 ile sarsmayı hedefliyor. Yeni oyun konsolunun 4K çözünürlüğe sahip olması beklenirken, konsolun ardından GTA’nın beklenen oyunu GTA 6 ve Cyberpunk 2077 gibi yüksek grafik işlemci isteyen oyunların da piyasaya çıkması bekleniyor. Tabi bu haberler birer beklentiden ibaret. Gerçek olan ise PlayStation 5’in işlemci özelliklerinin sızdırılmış olması.

PS5 hakkında henüz bilinmeyen birçok özellik bulunuyor ama işlemci özelikleri yavaş yavaş sızdırılmaya başlandı. Yeni konsolda 8 çekirdek 16 izlek bir tasarım beklenirken işlemci özelliğinin 3.2 GHz olması doğrulandı diyebiliriz. Günümüzdeki oyun konsollarıyla kıyaslandığı zaman çok daha güçlü olması beklenen PS5 geçmişe dönük olarak oyun kütüphanelerini de büyük bir olasılıkla destekleyecek gibi duruyor.

Öte yandan grafik özelliklerine ilişkin de güçlü sızıntılar var. Donanımda AMD ile ortak çalışmalar neticesinde GTX 1080 kartından daha fazla bir güce sahip olması, 4K çözünürlük ve 60 FPS ile görüntünün sınırlarını zorlaması bekleniyor Sony’nin. Dokunmatik ekran konusunu cihazın bir bölgesinin tamamına uygulaması beklenen Sony’nin titreşim konusunda da önemli iyileştirmeler yapması bekleniyor.

Yorumlar (0)