Pokemon kartı 1 milyon liraya satıldı

Nadir görülen bir Pokemon kartlarından bir tanesi geçtiğimiz hafta New York merkezli Weiss isimli şirket tarafından açık arttırmaya çıkarıldı ve 195 bin dolar karşılığında satıldı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 28.10.2019, 16:05
Pokemon kartı 1 milyon liraya satıldı

195 bin dolara alıcısı olan nadir bulunan Pokemon kartı, dünyadaki en pahalı Pokemon kartı olarak tarihe geçti.

1997-98 tarihleri arasında Japonya’da gerçekleştirilen Pokemon Kart Oyunu Resim Yarışması’nı tamamlayan ilk üç sırada bitiren kişilere verilen Pokemon Illustrator o zamanlarda sadece 39 adet basılmıştı. Fakat bunlardan sadece 10 adedinin PSA onaylı olduğu kabul ediliyor. Nadir bulunmasından dolayı çok büyük bir değeri bulunan kartlardan dört tanesinin satışı yapıldı.

Geriye sadece Pokemon Illustrator kartlarından bir tanesi New York merkezli Weiss isimli bir müzayede firması tarafından geçtiğimiz hafta açık arttırmaya çıkmıştı. Bireysel Pokemon kartlarından en nadiri olarak bilinen Atsuko Nishida tarafından tasarımı yapılan Pokemon Illustrator 195 bin dolardan satılarak, dünyadaki en pahalı Pokemon kartı oldu. Aynı kart için 2013 senesinde verilen 54 bin 970 dolarlık ihale ücreti dikkate alınırsa bu kart onun neredeyse 4 katı değerinde.

Kartın asıl adı “Pokemon Illustrator” olmasına karşın görüntüsü sebebiyle “Pikachu Illustrator” olarak tanımlanıyor. Bununla birlikte üst kısmında “Illustrator” yazan ve sağ altta kalem simgesi bulunan tek Pokemon kartı olarak biliniyor.

Keza yukarıda belirttiğimiz gibi Pokemon efsanesinin yaratıcısı olan Atsuko Nishida’nın imzasının bulunması da kartı inanılmaz değerli kılan önemli faktörlerin başında geliyor.

Yorumlar (0)