PMT 12.7 mm makineli tüfeğin seri üretimi başladı!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, PMT 12.7 mm makineli tüfeğin atış testlerini gerçekleştirdi. Tüfeğin seri üretime geçtiğini kaydeden Demir, Twitter'dan paylaşımda bulundu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 04.08.2022, 15:56 04.08.2022, 17:02 Hakan Öksüz
PMT 12.7 mm makineli tüfeğin seri üretimi başladı!

Türkiye'nin ilk yerli makineli tüfeği olan PMT 12.7 mm ile Samsun'da atış denemesi yapan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, o anları sosyal medya hesabından paylaştı. Demir, paylaşımında, "Bundan 6 yıl öncesine kadar koskoca Türkiye'nin, kendi imkânlarıyla imal ettiği makineli bir tüfeği bile yoktu. Bize uygulanan ambargolara rağmen kendi silahımızı ürettik. 12.7 mm makineli tüfek ile çok hızlı atışlar yapılabiliyor." ifadelerini kullandı.

"Teslimatlar devam edecek" 

Twitter hesabından paylaşım yapan Demir, Türkiye'nin milli olanaklarla geliştirilen ilk tüfeği olan PMT 12.7 milimetre makineli tüfeğinin seri üretimine başlandığını duyurdu. Samsun Yurt Savunma adlı firmanın tesislerini gezen Demir, Türk güvenlik güçlerinin bu üstün özelliklere sahip tüfeği yakında kullanmaya başlayacağını aktardı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin diğer ülkelerin ordularından çok daha üstün silahlar kullanacağını kaydeden İsmail Demir, "Teslimatlar devam edecek." dedi.

Bütün testlerden başarıyla geçti

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in açıklamalarına göre tüfeğin kalifikasyon testlerinin tamamlanması bir ayı buldu. CANİK M2 QCB adlı tüfeğin kalifikasyon çalışmalarında 1 milyondan fazla atış yapıldı. Tüfek; yüksek basınç, sıcaklık, yağmur ve buzlanma gibi testlerden başarıyla geçti. Mukavemet atışları, tüfeğin dayanıklılığını kanıtladı.

Yorumlar (0)