PlayStation 5 tedarik sıkıntısı için Sony’den sevindirici haber

PlayStation 5 stoklarında meydana gelen sıkıntının sona erdiğini aktaran Sony, “Dünya genelinde erişim problemi ortadan kaldırıldı” dedi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 05.01.2023, 11:45 05.01.2023, 11:58
PlayStation 5 tedarik sıkıntısı için Sony’den sevindirici haber

11 Haziran 2020 tarihinde Sony tarafından gerçekleştirilen etkinlikte ilk defa kullanıcılarına tanıtılan PlayStation 5, Türkiye’ye birkaç ayın ardından gelmişti. Satışa sunulduğu ilk günden biten ve karaborsada normalden fazla fiyatlar ile satılan PlayStation, son dönemlerde stok sıkıntılarıyla mücadele ediyordu.

PS5 tedarik sıkıntıları çözüme ulaştı

Geçtiğimiz aylarda, artan arza yetişebilmek üzere PS5 imalatı için ''daha önce hiç ulaşamadığı düzeye'' çıkarma sözünde bulunan teknoloji devinin Interactive Entertainment Başkanı ve CEO’su Jin Ryan, bundan sonrası için tedarik problemlerinin çözüldüğünü açıkladı.

CES 2023 çerçevesinde gerçekleştirilen etkinlikte açıklamada bulunan Ryan, “Bundan sonrasında küresel çapta herkes dilediği an PS5 alabilecek.” ifadesini kullandı.

PS5 satışları 30 milyonu aştı

Sony şu ana kadar satmış olduğu PS5 rakamının 30 milyona yaklaştığını duyurdu. Teknoloji firması, kasım döneminde bu rakamı 25 milyon şeklinde açıklamıştı. Bu durumda Sony’nin senenin son dönemlerinde 5 milyon PS5 satışı yaptığını ortaya çıkarıyor.

2023 yılından başlayarak PS5 satışlarının PS4'ü yeniden geçebileceğini tahmin eden Sony, tereddütlü piyasa şartlarına ayak uydurabilmek adına birden fazla tedarikçi ile çalışma sağlayacak.

Bu şekilde firma, pandeminin sebep olduğu çip problemleri ve Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasından dolayı ortaya çıkan parça ve lojistik envanteri gibi sıkıntılardan kurtulmuş olacak.

Yorumlar (0)