PlayStation 5 satışları ilk ayda rekor kırdı

Hazırlanan rapora göre PlayStation 5, ilk dört hafta içinde 3.4 milyon satış adediyle rekor kırdı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 30.12.2020, 14:04
PlayStation 5 satışları ilk ayda rekor kırdı

Sony’nin 11 Haziran tarihinde düzenlemiş olduğu etkinlikle ilk kez görücüye çıkan PS5, 19 Kasım itibarıyla ülkemizdeki oyun severlerin beğenisine sunulmuştu.

Satışa çıkmış olduğu ilk günde biten ve karaborsada yüksek fiyatlarla satışa sunulan oyun konsolu, Sony tarihinde yeni bir rekor kırdı.

Hazırlanan bir raporda PlayStation 5’in ilk dört haftada 3.4 milyon satış rakamıyla PlayStation tarihinin en iyi çıkış yapan konsolu olduğu görüldü. Raporda Sony’nin yeni senede de satış rekorları kırmayı sürdüreceği bilgisi paylaşıldı.

2021 senesinde satışlar 18 milyonun üstüne çıkabilir

Sektör kaynaklarından gelen bilgilere göre Sony’nin gelecek senenin sonuna dek 18 milyon konsol satışın geride bırakabileceği ifade edildi. Fakat salgından dolayı yaşanan tedarik sorunlarından ötürü, Sony’nin satış verileri bir an için yerle bir de olabilir.

PlayStation yöneticisi Jim Ryan, tüm dünyada satışların tükendiğini ve bu sürecin bu şekilde devam edeceğini duyurmuştu. Sony’nin stok için önceliğini Avrupa ve Kuzey Amerika pazarlarına verdiği görülüyor.

Fakat kaynaklardan gelen bilgiler 2021 senesinde Asya’da da stok sorunu yaşanmayacağını ifade ediyor.

PlayStation 5 için disk takılabilen normal bir sürümün fiyatı 8.299 TL olarak duyurulmuştu. Fakat stokların tükenmesini fırsat bilen karaborsacılar tarafından konsolun fiyatının 15 bin TL’ye dek çıktığı görülüyor.

Yorumlar (0)