PlayStation 5'in çıkış tarihi ve fiyatı belli oldu mu?

Log.com'dan Deniz İnce'nin haberine göre, Sony'nin yeni oyun konsolu PlayStation 5'in çıkış tarihi ve satış fiyatıyla ilgili yeni iddialar ortaya çıktı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 25.11.2019, 09:28
PlayStation 5'in çıkış tarihi ve fiyatı belli oldu mu?

Daha önceki iddialarda 999 dolara satılacağı belirtilen Sony'nin yeni oyun konsolu PlayStation 5, ortaya çıkan yeni iddiaya göre ise 499 dolardan piyasada kendine yer bulacağı söyleniyor.

499 dolardan yurt dışında satışa başlanması durumunda Türkiye'deki satış fiyatının 4.000 TL - 5.000 TL arasında olacağı tahmin ediliyor.

Oyun konsolu bünyesinde AMD’nin 3. jenerasyon Zen mimarisi üzerine kurulan sekiz çekirdekli bir işlemciyi barındırıyor. Güçlü performans sunacak bu işlemciye AMD imzalı Radeon Navi grafik işlemcisi eşlik ediyor. 4K çözünürlük desteği sunacağı belirtilen konsolun 8K çözünürlüğe de destek vereceği ifade ediliyor. Konsolun, ses konusunda da AMD ses çipi yardımıyla ciddi yenilikler getireceği konuşuluyor. Güçlü işlemci ve grafik performansıyla birlikte PlayStation 5’in DualShock 5 ile geleceğini de belirtelim. Daha iyi geri bildirimler sunacağı ifade edilen DualShock 5’te titreşim konusunda da iyileştirmeler yapılması bekleniyor. 

PlayStation 5 gelecek senenin sonuna doğru Amerika Birleşik Devletleri'nde satışa sunulması bekleniyor. ABD'de satışa sunulduktan kısa bir süre sonra ise Türkiye'de satışa başlanacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)