PlayStation 4, kendi satış rekorunu kırmaya kararlı!

2019’un Haziran ayında 100 milyon satış adedini geçen PS4, önemli bir başarıya imza attı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 31.10.2019, 17:00
PlayStation 4, kendi satış rekorunu kırmaya kararlı!

Dünyaca ünlü oyun konsolu PlayStation 4’ün 2019’un ikinci çeyreğinde 2.8 milyon satışı bulunduğu açıklandı.

İlk çeyrekte 3.2 milyonluk bir satış başarısı yakalayan Sony firması, bu istatistiklerle birlikte dünya üzerinde en çok satışı yapılan 2. Konsol olma unvanını yakaladı. 2019’un 2. Çeyreğiyle birlikte şimdiye dek toplamda 102.8 milyonluk PS4 satışı yapan Sony, PlayStation 2’nin toplam satış rakamlarını geçmek amacı taşıyor.

PlayStation 2, 155 milyon satış adediyle dünyanın en çok satılan oyun konsolu olmuştu. Şimdi ise ona yakın böylesine bir satış rakamı şüphesiz Sony yetkililerinin takdir edilesi çabasını gösteriyor.

Bununla birlikte yalnızca çaba değil, yaptıkları önemli oyun anlaşmaları da PlayStation 4 konsolunun böylesine dikkat çekmesine sebep oluyor. Örneğin The Witch and the Hundred Knight 2, Detroit: Become Human, God of War, Marvels Spider Man ve Days Gone gibi oyunlar yalnızca PlayStation dünyasında bulunuyor ve bu da kullanıcıların seçimlerinde büyük etkisi oluyor.

Grafik ve donanım alanında da firmanın hakkını yememek gerek. Şimdiye kadar çıkardığı konsollarda her zaman yüksek donanım ve grafik özellikleri bulunduran firmanın PlayStation’ın 5. Nesil konsolunu bekleyen oyuncuları da mutsuz etmeyeceği düşünülüyor.

Yorumlar (0)