Pfizer/BioNTech aşısına ilişkin açıklama: 2-8 derece arasında...

Yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı geliştirilen Pfizer/BioNTech aşılarının 6 saat süre boyunca 2-8 derece arasında saklanabileceği duyuruldu. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 02.12.2020, 16:35 02.12.2020, 16:43
Pfizer/BioNTech aşısına ilişkin açıklama: 2-8 derece arasında...

Pfizer ile BioNTech tarafından geliştirilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşıları yüzde 95 koruma sağlamıştı. İngiltere, söz konusu aşının genel kullanımına onay veren ilk ülke olmuştu. 

"2-8 derece arasında saklanabiliyor"

Alman biyoteknoloji şirketi olan BioNTech'in CFO'su Sean Marett, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşılarına ilişkin kritik açıklamalara yaptı. 

Marett, Amerikalı ilaç şirketi Pfizer ile birlikte geliştirdikleri yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının 6 saat boyunca 2-8 derece arasında saklanabildiğini ifade etti. 

"Aşıların bozulma ihtimali var"

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşılarının soğutmalı depolarda 5 gün boyunca depolanabileceğini aktaran Marett, sıcaklığın donma noktasından fazla olması durumunda söz konusu aşıların 5 günün ardından bozulacağını söyledi.

"İngiltere tüm dozları almayacak" 

Marett, İngiltere'nin Pfizer/BioNTech aşılarının ülke genelinde yaygın kullanımına onay vermesine değinerek, söz konusu ülkenin tüm dozları satın alamayacağını, adaletli bir dağıtımın gerçekleştirileceğini belirtti.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşılarının İngiltere'ye gemi ve uçakla yollanacağını kaydeden Marett, Brexit'e geçiş sürecinin ardından farklı bir yöntem bulunacağını aktardı. 

"10 ülkeyle daha sözleşme imzalandı"

Marett, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşılarına ilişkin 10 ülkeyle daha sözleşmelerinin bulunduğunu kaydederek, diğer ülkelerle de görüşmelerin devam ettiğini söyledi. 

"Birkaç gün içerisinde İngiltere'de olacak"

Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech'in Baş Tıbbi Sorumlusu olan Dr. Özlem Türeci, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşılarına İngiltere'de acil kullanım onayı verilmesinden memnun olduklarını ifade etti.

Dr. Türeci, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşılarının İngiltere'ye dağıtımı için harekete geçildiğini ve söz konusu aşıların birkaç gün içerisinde İngiltere'de olacağını aktardı.

"Koşullu piyasa kullanımı için müracaat ettik"

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşılarının koşullu piyasa kullanımı için FDA'ya (Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi) ve EMA'ya (Avrupa İlaç Ajansı) müracaat edildiğini anımsatan Dr. Türeci, Aralık ayının ortalarında kararın netlik kazanmasını beklediklerini söyledi. 

"Herkeste koruma sağladı"

Dr. Türeci, ilerleyen süreçte 3'üncü aşama klinik deneylere dair daha çok ayrıntı verileceğini kaydederek, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşılarının bütün etnik köken, yaş ve cinsiyetlerde koruma sağladığını ifade etti.

"Koruma oranları değişmedi"

Önceden yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanan kişiler ile yakalanmayan kişilerde koruma oranlarının değişmediğine dikkat çeken Dr. Türeci, söz konusu aşıların ne kadar bağışıklık sağlayacağını öğrenmek için gönüllülerin takip edileceğini aktardı.

Yorumlar (0)