Pentagon’un gizli uzay aracından iki yıllık rekor uçuş

ABD Hava Kuvvetlerine ait hakkında bilgi verilmeyen uzay uçağı X-37B 780 gün süren rekor bir uçuşla birlikte Florida’ya geri indi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 28.10.2019, 14:30
Pentagon’un gizli uzay aracından iki yıllık rekor uçuş

ABD’nin Hava Kuvvetleri’nin gizli uzay uçağı X-37B, yörünge üzerinde geçirdiği yaklaşık olarak iki yıl iki ayın ardından Dünya’ya geri döndü. X-37B’nin uzayda bulunan görevine ilişkin detaylar gizlilikle saklanıyor. Uçağın görevine ilişkin şimdiye dek herhangi bir bilgi verilmedi.

ABD tarafından konuya ilişkin yapılan tek bir açıklama bulunuyor o da fazlasıyla yüzeysel ve şu şekilde: “X-37B görevinde iki farklı amacımız var; Amerika'nın uzaydaki geleceği için tekrar kullanılabilir teknolojiler geliştirmek ve uzayda daha sonra Dünya'ya getirip inceleyebileceğimiz bazı deneyler gerçekleştirmek."

X-37B’nin şimdiye dek beş farklı uzay görevinde bulunduğu ifade ediliyor. SpaceNews tarafından açıklanan bilgilere göre ise uçak yörüngede toplam 2865 gün geçirdi. X-37B’nin bugün biten görevi aynı zamanda uzayda bulunduğu en uzun zaman dilimiydi. Hava Kuvvetleri tarafından bir önceki X-37B’nin görevinin 718 gün sürdüğünü ve 2017 yılında dünyaya indiği ifade edildi.

Yorumlar (0)