PDF Birleştirme Yazılımı

BİLİM-TEKNOLOJİ 28.08.2020, 13:11
PDF Birleştirme Yazılımı

PDF Nedir?

PDF yani Portable Document 1991 senesinde John Warnock tarafından geliştirilmiş ve Adobe tarafından geliştirilmeye devam edilmiş ancak ISO yani Uluslararası Standartlaştırma Organizasyonu tarafından kullanımı herkese açılan, belge ve çeşitli dosyaların bilgisayarda, cep telefonlarında ve tabletlerde ortama sorunsuz ve kaliteli bir biçimde aktarılmasını sağlayan bir uygulamadır. Belgenin görüntülenmesinde, iletilmesinde ve hatta çoğaltılmasında çığır açısı özelliklere sahiptir. O seneler de bu teknoloji çok ses getirmiş ve devrimsel olarak nitelendirilmiştir. Günümüzde popülaritesi artmış olan bir dosya saklama ve görüntüleme türü haline gelmiş bulunmaktadır.

PDF Birleştirme Nedir?

PDF birleştirme günümüz de sık kullanılmaktadır ve özellikle iş ve okul hayatında çok tercih edilmektedir. PDF birleştirme en basit anlamıyla birden fazla PDF dosyasının tek bir PDF dosyası çatısı altında bir araya getirilmesi işleminden ibarettir.

PDF Birleştirme Nasıl Yapılır?

Bir çok PDF dosyasına sahipseniz ve onları birleştirmeniz gerekiyorsa PDF birleştiriciler tam ihtiyacınız olan şeydir. Birleştirme işlemini hem online olarak çeşitli web sitelerinde gerçekleştirebilir hem de yine İnternet üzerinden bilgisayarınıza indirebileceğiniz yazılımlar vasıtasıyla yapabilirsiniz. Smallpdf, Combine PDF, ilovepdf, pdfcandy, PDF 24 tools gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz bazı online PDF birleştirme platformlarıdır.

Online birleştiricilerin yanı sıra yazılımı indirip kullanabileceğiniz PDF birleştiricileri de vardır. Bunların başında Merge PDF yazılımı gelmektedir ve kullanıcılarına kolay bir arayüz ile PDF sıralaması yapmanıza imkan veren bir sistemi de yazılım içerisinde barındırmaktadır. Ayrıca Adebe Reader PDF birleştirme konusunda harika bir programdır. Icecream PDF Editor, ABBYY Fine ReaderMovavi, PDFsam Enhanced ile PDF Expert kullanılan PDF birleştirme yazılımlarının başında gelmektedir. Bu yazılımlar hem IOS hem de Windows Sistemleri için indirme seçeneği sunar ve bazı yazılımlarında Android versiyonu mevcuttur. Kullanımları son derece basit olan bu yazılımlara ilk olarak birleştirmek istediğiniz belgeleri yükleyin. Ardından sıralamasını, boyutunu ve daha bir çok özelliğini seçebileceğiniz yönetim paneli kısmını kullanın. Dosyaları birleştir butonuna tıkladıktan sonra yeni oluşan dosyanıza bir isim verebilirsiniz. İşlemlerin ardından birleştirilmiş tek bir PDF dosyası haline gelen PDF’nizi kaydedip bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Yorumlar (0)