Pandemi bizi tehlikeli bir göktaşına hazırlıyor!

Bilim insanları, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı alınan tedbirlerin, oldukça tehlikeli olan bir göktaşına hazırlanmamızı sağladığını belirtiyor. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 17.06.2020, 12:52
Pandemi bizi tehlikeli bir göktaşına hazırlıyor!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkarak tüm dünyaya dalga dalga yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) insanlığı tehlikeye atsa da bilim insanları, pandeminin olumlu tarafına bakmamız gerektiğini söylüyor. 

Bilim insanları, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadeleye yönelik tedbirlerin, Dünya'ya hızlı bir şekilde yaklaşmaktan olan tehlikeli bir göktaşına hazırlıklı olmamızı sağlayacağını ifade ediyor. 

Araştırmacılar, insanlığın Dünya'yı savunmak için pandemiden ders çıkarabileceğini belirtiyor. 

"İyi bir vaka çalışması"

Emekli astronot Thomas Jones, yeni tip koronavirüsün (Covid-19), asteroit çarpışmasını önlemek isteyen kişiler için iyi bir vaka çalışması olabileceğini kaydetti. 

"Erken teşhis önemli"

NASA yöneticilerinden Lindley Johnson, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile göktaşı tehlikesi arasında bazı paralelliklerin mevcut olduğuna dikkat çekti.

Erken teşhisin kritik önem arz ettiğini belirten Johnson, tehdidin erken tespit edilmesinin, tedbir alma şansını artırdığını belirtti. 

Johnson, insanlığın ilerleyen dönemde hem yeni bir pandemi yaşayacağını hem de göktaşı tehlikesi ile karşı karşıya kalacağını ifade etti.

Yorumlar (0)