Pakdemirli'den aşı açıklaması: "Hayvanlara vermeye başlayacağız"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı yürütülen aşı çalışmalarına ilişkin,"Covid-19 aşısı için anti serum çalışmaları başladı. Önümüzdeki hafta bunu hayvanlara vermeye başlayacağız." açıklamasını yaptı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 15.05.2020, 11:32 15.05.2020, 12:05
Pakdemirli'den aşı açıklaması: "Hayvanlara vermeye başlayacağız"

Türkiye'de yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı yürütülen aşı çalışmalarında yeni bir gelişme yaşandı. Anti-serum önümüzdeki hafta hayvanlara verilmeye başlanacak.

Konuya ilişkin açıklama Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den geldi.

Bakan Pakdemirli, "Covid-19 aşısı için anti-serum çalışmaları başladı. Önümüzdeki hafta bunu hayvanlara vermeye başlayacağız. Heyecan verici gelişmeleri paylaşacağız." ifadelerini kullandı. 

Pakdemirli'nin açıklamaları şu şekilde:

"Bu işin birinci aşaması örnek almanız. Burada yine hekimlerle çalışılıyor olması lazım. İçeride hem veteriner hekimlerimiz hem de doktorlarımız çalışıyor. "

"Covid-19 aşısı için anti-serum çalışmaları başladı. Önümüzdeki hafta bunu hayvanlara vermeye başlayacağız."

"Hayvan az da olsa bir hastalık geliştirecek, biz de antikorları alarak kan ve diğer unsurlardan arındırarak antikoru almış olacağız. Bu çalışma Eylül'e kadar sürmüş olacak. İlerideki aşı çalışmalarına da örnek olacak bir çalışma."

"Marketlerden sürüntü dokusu alarak araştırıyoruz. Covid-19'un kalıntıları üstünde araştırmalarımız var. Tamamlayıcı tıp açısından da çeşitli bitkisel yağların Covid-19'a karşı etkinliğine ilişkin bir çalışma yapıyoruz. Türk topraklarında yetişen bitkiler bu virüsün tedavisinde bir fayda sağlayabilir mi sorusuna yönelik çalışmalar sürüyor."

"Her türlü gayret ve çaba, hükûmetimiz, çalışanlarımız, kamu kurumları tarafından yürütülmektedir. Dünyada birçok ülkenin önündeyiz."

Yorumlar (0)