Oxford'un "Covid-19 aşı fiyatı" belirlendi

Oxford Üniversitesi tarafından Covid-19'a (yeni tip koronavirüs) karşı geliştirilen aşı, Latin Amerika ülkeleri için Arjantin ve Meksika'da üretilecek ve fiyatı; her bir doz için 3-4 dolar olacak.

BİLİM-TEKNOLOJİ 13.08.2020, 09:27
Oxford'un "Covid-19 aşı fiyatı" belirlendi

Basın toplantısı düzenleyen Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, Oxford Üniversitesi tarafından Covid-19'a (yeni tip koronavirüs) karşı geliştirilen aşının Arjantin ve Meksika'da üretileceği bilgisini paylaştı.

Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, "Şu an 3. aşamada bulunan Oxford Aşı Grubu ile Jenner Enstitüsü iş birliğinde geliştirilen Covid-19 aşı adayı, Latin Amerika ülkelerinde kullanılacak bölümü için, üretimi Arjantin ve Meksika'da yapılacak." dedi.

Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez şu bilgileri verdi:

"Aşı, 2021 yılının ilk yarısında elde edilmesi hedefleniyor. Aşı, Brezilya hariç Latin Amerika ülkelerinin tamamı için 150-250 milyon doz arasında üretilecek. Aşı fiyatı tabii ki merak ediliyor. Her bir doz için 3-4 dolar arasında bir fiyatı bulunacak. Aşı geliştiricilerin Meksika merkezli Carlos Slim Vakfıyla anlaşma yapmış olması sayesinde, Latin Amerika bölgesindeki ülkeler aşıya daha erken ulaşmış olacak."

Yorumlar (0)