Oruç Reis için bir NAVTEX daha!

Oruç Reis gemisinin Doğu Akdeniz'de sismik araştırma faaliyetleri için yeni NAVTEX ilan edildi. Oruç Reis'in görev süresi 4 Kasım'a kadar uzatıldı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 25.10.2020, 10:27
Oruç Reis için bir NAVTEX daha!

Dünyanın en donanımlı ve üstün teknolojiye sahip sismik araştırma gemilerinden biri olan Oruç Reis, Doğu Akdeniz'de araştırma yapacağı alan için yeni NAVTEX ilan etti.

Denizcilere duyuru (NAVTEX) yapan istasyon, uyarısında Oruç Reis gemisinin 4 Kasım'a kadar Doğu Akdeniz'de çalışma yürüteceğini bildirdi.

Oruç Reis gemisine ise Cengizhan ve Ataman isimli gemiler refakat etmeye devam edecek.

Oruç Reis gemisi hakkında...

Yüksek teknolojiye sahip sismik araştırma gemisi Oruç Reis, doğal kaynakları arama ve kıta sahanlığı çalışmaları başta olmak üzere, her türlü jeofizik, jeolojik, oşinografik ve hidrografik çalışma ve araştırmaları yapabiliyor.

Dünya genelinde çok amaçlı ve tam donanımlı nadir araştırma gemilerinden biri olarak görülen Oruç Reis gemisinde, 3 ve 2 boyutlu sismik, gravite, manyetik bağlamda jeofizik çalışması gerçekleştirebiliyor. Oruç Reis gemisi, 8000 metre derinliğe kadar 3 boyutlu sismik operasyon gerçekleştirebiliyor ve 15.000 metre derinliğe kadar da 2 boyutlu sismik operasyonları yapabiliyor.

Yorumlar (0)