Ortalık karışacak: Beğeni butonu kalkıyor mu?

Instagram dünyanın 7 farklı ülkesinde kullanıcı deneyimin arttırmak amacıyla beğeni sayılarını gizleyerek bir test gerçekleştiriyor. Uygulamanın uzun vadede tüm dünyada uygulanma ihtimali tartışmalara yol açtı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 14.11.2019, 14:10
Ortalık karışacak: Beğeni butonu kalkıyor mu?

Dünyaca ünlü sosyal medya platformu Instagram son zamanlarda takipçi sekmesini kaldırması gibi hamlelerle oldukça tartışma konusu olmuştu. Şimdi ise kullanıcıları üzen başka bir güncelleme resmen başlatıldı. Beğeni gizleme güncellemesi ile artık uygulama üzerindeki beğeni sayısı görünmeyecek.

Instagram konuyla ilgili açıklama yaptı

Instagram beğeni butonunun tamamen silinmeyeceğini ifade ettiği yeni duyurusunda aslında bu konuya açıklık getirmişti. Ama kendi hesabı üzerinden sosyal paylaşım sitesi bir açıklamada daha bulundu.

Instagram bu testin yalnızca belirli ülkelerde bulunan kullanıcıların etkileneceği bir durum olduğunun altını çizerek şu ifadeleri kullandı: “Bazı kişilerin toplam beğenilerini ve video görüntülemelerini gizleyen bir test yapıyoruz. Bu test, şu an için, şu ülkelerde geçerli: Avustralya, Brezilya, Kanada, İrlanda, İtalya, Japonya ve Yeni Zelanda.”

Tüm dünyada uygulanabilir mi? 

Instagram tarafından yapılan ikinci bir açıklama ile ise söz konusu güncellemenin nedenini şöyle açıkladı: “Arkadaşlarınızın; paylaştığınız fotoğraflara ve videolara odaklanmasını istiyoruz, onların kaç tane beğeni aldıklarına değil. Kendi beğeni sayınızı, sizin kimler tarafından beğenildiğinizi gösteren listeye tıklayarak görebilirsiniz ancak arkadaşlarınız ilgili gönderinizin ne kadar birey tarafından beğenildiğini göremez.”

Instagram’ın beğeni güncellemesinin herkese uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin bir sorunun cevabını net olarak verebilmek mümkün değil. Instagram bu testleri uzun vadede yeni bir güncellemeyle tüm dünyadaki kullanıcılar için getirebilir ya da erteleyebilir veya tamamıyla iptal edebilir.

Şu anda ülkemizde bu güncelleme aktif olarak bulunmuyor. Süreç içerisinde Instagram’ın izleyeceği yolu ise bekleyip göreceğiz.

Yorumlar (0)