Ordulu gençler, Dünya Robot Olimpiyatı’nda Türkiye’yi temsil edecek 

Ordu’da yaşayan Ahmet Alim Özcanlı ve Serra Kağıtçı isimli iki öğrenci, tasarladıkları robot ile ülke birincisi olmalarının ardından şimdi de Türkiye’yi Dünya Robot Olimpiyatı’nda temsil etmeye hazırlanıyor.  

BİLİM-TEKNOLOJİ 25.10.2021, 11:11 25.10.2021, 18:01
Ordulu gençler, Dünya Robot Olimpiyatı’nda Türkiye’yi temsil edecek 

Ordu’da yaşayan, Dr. Mehmet Hilmi Güler Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Serra Kağıtçı ve Ahmet Alim Özcanlı, öğretmenleri önderliğinde tasarlayıp ürettikleri robot ile Türkiye birincisi oldu. Merkezde görev yapan Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Murat Demir ile birlikte üretilen robotla Türkiye’de TÜBİTAK ve TEKNOFEST gibi yarışmalarda 40 robotun arasında birinci olan öğrenciler, dünya şampiyonasında ilerliyor. 



Dünya şampiyonasında hem Türkiye’yi hem de Ordu’yu temsil edecekler 

Pandemi sürecinin etkili olduğu zor şartlar altında ürettikleri robot ile 40 robotun arasında Türkiye birincisi çıkan tasarım, Dünya Robot Olimpiyatı’nda (World Robot Olympiad WRO) hem Türkiye’yi hem de Ordu’yu temsil edecek.  

Her sene düzenlenen ve gençlerin bilim ile robotiğe karşı olan ilgilerini artırmayı hedefleyen WRO, ilkokuldan üniversiteye kadar her kademede öğrencinin katılımına açık. Bu seneki yarışma, “Güç Botları - Enerjinin Geleceği” (Powerbots – The Future of Energy) temasıyla düzenleniyor.  



“Dünya literatüründe ismimizi yazdırmaya hazırız” 

Dr. Mehmet Hilmi Güler Bilim Sanat Merkezi Müdürü Tuncay Kaya, konuyla ilgili şunları ifade ediyor: “Büyük bir başarıya imza attık. Bundan sonraki süreçte de dünya literatürüne ismimizi yazdırmaya hazırız. Bu konuda öğrencilerimiz tüm çalışmalarını sürdürüyor. Pandemi sürecinde hayli zorlandılar fakat 40 robotun arasında Türkiye birinciliğini elde ettiler. Bu, bizler için büyük başarıydı.” 



“Derecemizi yukarıya taşımak istiyoruz” 

Dr. Mehmet Hilmi Güler Bilim ve Sanat Merkezi Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Murat Demir: “Her sene belirli bir konsept üzerinden yarışma düzenleniyor. Dünya çapında tüm ülkeler, o senenin konseptine uygun olarak tasarım yapıyorlar. Robotlar, öğrenciler ve gözlemci öğretmenler ile tasarlanıyor. Bu yılın konusu da enerji verimliliği. Mat üzerine güneş, rüzgar ve akarsu enerjisi kullanılarak tasarlanmış olan robot ile 1 dakika 55 saniye içinde görevi tamamlayarak Türkiye ayağını kazandık. 2019 senesinde kazandığımız bu ülke birinciliğini, dünya şampiyonu olarak devam ettirmek istiyoruz.” 
 

Yorumlar (0)