Oppo'nun İstanbul’daki fabrikasında test üretimi başladı

Çinli akıllı telefon markası Oppo'nun İstanbul Tuzla'da yapımı süren fabrikasında test üretimine başlandığını duyuran Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde gerekli yatırım ortamını oluşturmak için yoğun bir gayret gösterdiklerini belirterek, “Türkiye'ye yatırım yapan kazanır" dedi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 08.03.2021, 12:15 09.03.2021, 09:01 Hanife
Oppo'nun İstanbul’daki fabrikasında test üretimi başladı

Çin menşeli cep telefonu markası Oppo tarafından akıllı telefon üretim tesisine dönüştürülen İstanbul Tuzla'daki 12 bin metrekare kapalı alandaki fabrikada, Kasım ayı itibariyle üretim tesisinin kurulum çalışmalarının başladığı, yaklaşık 3 ay içinde SMT üretim bandı ve tüm sistemleri kurulduğu ve deneme üretimi aşamasında önemli sayıda yeni istihdam sağlandığı bilgisini veren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, fabrikayı ziyaret ederek kurulum çalışmaları ve test üretimlerini yerinde inceledi. 



Bakan Varank'a, Oppo Türkiye CEO'su Weijian Zhou, Fabrika CEO'su Lianbing Zhu ve Oppo Türkiye Kamu İlişkileri Direktörü Deniz Erkmen eşlik etti.

Bakan Varank, burada çalışanlarla sohbet ettikten sonra test üretiminden çıkan cep telefonlarını imzaladı. Ardından konuşma yapan Varank, çok yakında 'Made in Türkiye' ibareli, Oppo marka akıllı telefonların raflardaki yerini alacağını söyledi.



‘Tüm sistemlerinin Türkiye’de üretildiği ilk fabrika’

Tuzla'daki tesisin, ana kart dahil tüm sistemlerin CKD sistemiyle Türkiye’de üretildiği ilk fabrika olduğunu belirten Bakan Varank, fabrikada tam kapasite üretime geçildiği zaman yaklaşık bin kişinin istihdam sağlanmasını beklediklerini belirtti.

'Türkiye, Avrupa'nın üretim üssü konumunda'

Bakan Varank, salgın döneminde Türkiye'nin diğer ülkelerden ayrıştığını belirterek, Türkiye’de; mobilya, otomotiv ve beyaz eşya gibi dayanıklı tüketim mallarında Avrupa'nın üretim üssü konumunda olduğunu söyledi. Varank, gerek üretim kalitesi gerekse taahhütlerini zamanında gerçekleştirme konusunda Türkiye’ye yatırım yapan uluslararası yatırımcıların bu güvenlerinde hep kazançlı çıktılarını, bunun en somut örneğinin ise salgın sürecinde görüldüğünü, birçok uluslararası şirketin diğer ülkelerdeki üretimlerini kısarken Türkiye'de artırdığının altının çizdi.



Varank, özellikle orta-yüksek ve yüksek teknoloji ürünlerde söz sahibi global firmaların benzer yatırımları önümüzdeki dönemlerde artarak devam edeceğini belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önderliğinde,  gerekli yatırım ortamını oluşturmak için yoğun bir gayret gösterdiklerini belirterek, “Türkiye'ye yatırım yapan kazanır.” dedi.

Ziyaretine yönelik sosyal medyada paylaşımda bulunan Bakan Varank, global markaların ülkemize olan ilgisinin her geçen gün artığını belirterek, OPPO fabrikasının deneme üretime başladığını duyurarak, “Hoş geldin 'OPPOmobileTR'"ifadesine yer verdi.
 

Yorumlar (0)