Online alışveriş iptalinde para iadesi hemen yapılsın, talebi...

Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman Bakal, online alışverişlerin iptalinin gerçekleştiği durumlarda, para iadesinin tüketicilerin hesaplarına anında aktarılması gerektiğini açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 30.03.2021, 11:09 28.01.2022, 16:52
Online alışveriş iptalinde para iadesi hemen yapılsın, talebi...

Pandemiyle birlikte alışkanlıkların değiştiği ve milyonlarca insanın büyük oranda online alışverişe yöneldiği bu dönemde TÜKDES Genel Başkanı Bakal, çok sayıda şikayetin yapıldığı konu hakkında açıklamalarda bulundu.

“Para iadesi hemen gerçekleşmeli”

İnternetten yapılan bir alışverişin ücretinin, internet bankacılığı aracılığıyla ödenmesi ve bu alışverişin iptalinin gerçekleştiği durumlarda, para iadesi normal süreçte 3-5 gün içinde yapılıyor. Bu durumun değişmesi gerektiğini söyleyen Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman Bakal, para iadesinin hemen yapılması gerektiğini açıkladı.

Pandemi döneminde market alışverişlerinin dahi, online alışveriş aracılığıyla yapıldığını söyleyen Bakal, sanal sepetleri dolduran vatandaşların ücretleri peşin ödediklerini ancak stoklarda bulunmayan ürünlerin iptali gerçekleştiğin para iadesini ise 5 gün sonra alabildiğini belirtti.

İade edilmesi beklenen ücretin, tüketici için büyük önem taşıyabileceğine dikkat çeken Bakal, gelen birçok şikayette online olarak ücretini peşin ödeyip yemek siparişi veren bir vatandaşın bu siparişinin, yoğunluk nedeniyle iptal edildiğini ancak para iadesini 5 gün sonra aldığını belirtti. Sistemin tüketiciyi koruması gerektiğine vurgu yapan Süleyman Bakal, online alışverişlerin iptali durumunda söz konusu para iadesinin hemen tüketicinin hesabına geçmesi gerektiğini açıkladı.

Yorumlar (0)