OneCoin dolandırıcısı “Kripto Prens” itiraf etti!

OneCoin’in kayıplara karışan hortumcusu “Kripto Kraliçe’nin” erkek kardeşi suçlamaları kabul etti. Tanık koruma programıyla kimliği değiştirilecek.

BİLİM-TEKNOLOJİ 15.11.2019, 10:56 15.11.2019, 12:13
OneCoin dolandırıcısı “Kripto Prens” itiraf etti!

Kayıplara karışan dijital dolandırıcı Oxford Üniversitesi mezunu “Kripto Kraliçe” Dr Ruja Ignatova’nın kardeşi Konstantin Ignatov OneCoin’in saadet zinciri modelindeki dolandırıcılık suçlamalarını kabul etti.

Kripto Prens Konstantin Ignatov hakkında birçok suçlama var. Tarafına yapılan suçlamaların başını para aklamak, dolandırıcılık çekiyor.

Kripto Prens Ignatov geçtiğimiz Mart ayında ABD’de Los Angeles Uluslararası Havalimanında yakalandı.

Konstantin Ignatov 4 Ekim’de ceza indirimi yapılmak üzere itiraf pazarlığı anlaşmasına-“plea deal” girdi.

Kripto Prens Ignatov, itiraf pazarlığı anlaşmasına uyarsa OneCoin ile ilgili daha fazla suçlama almayacağı, sadece vergi ihlâli gibi suçlamaların hâsıl olacağı düşünülüyor. Suçlamaların azalmasıyla da Kripto Prens dolandırıcılıktan yaklaşık 90 yıl hapis cezası almaktan aklanmış olacak.

ABD Tanık Koruma Programı'yla itiraf ediyor

Konstantin Ignatov’un itiraf pazarlığı arasında kız kardeşi “Kripto Kraliçe” Dr Ruja Ignatova’nun nerede olduğuna dair ipucu verecek olması da bulunuyor. “Kripto Prens” Konstantin Ignatov’un anlaşmaya uyarsa ABD Tanık Koruma Programı kapsamında yeni bir kimlik verilecek.

Soruşturmalarda “Kripto Aile’nin” kripto para kuru OneCoin 175 ülkeden 3 milyon yatırımcısından 4 milyar sterlin kadar yatırım aldığı iddia ediliyor.

Bulgaristan merkezli OneCoin Limited Şirketi faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor ve hakkındaki suçlamaları reddediyor.

Kripto ailenin dolandırıcılık yöntemi: “Crypto Sucker-(Kripto Keriz)”

Kripto Kraliçe Dr Ruja Ignatova ve Kripto Prens Konstantin Ignatova "OneCoin Zirvesi" kokteylinde

Kripto dolandırıcılar, şüphelenen yatırımcılarına verdikleri cevap şu şekildeydi. “Eğer gerçekten bunun için buradaysanız, hemen burayı terk edin. Çünkü hala projenin asıl amacını anlamadınız.”

Soruşturmaları yürüten savcılar arasında olan Manhattan Savcısı Geoffrey S. Berman “Kripto Aile’nin” kendileri zenginleştikçe, yatırımcıların mağdur olduğunu şu şekilde aktardı, “Bu sanıklar, tamamen yalan ve dolandırıcılık temeline dayanan bir proje geliştirdi. Büyük geri dönüşler ve asgari risk faktörünü en aza indirerek bir nevi saadet zinciri kurdular. Sanıklar zenginleştiği sürece, yatırımcılar sürekli mağdur oldu.”

“Kripto Kraliçe” Oxford Üniversitesi mezunu


Kripto Kraliçe Dr Ruja Ignatova OneCoin zirvesinde konuşma yapıyor (2016)

“Kripto Kraliçe” Dr Ruja Ignatova'nın elegan, karizmatik duruşu ve Oxford Üniversitesi gibi itibar sahibi bir üniversitede "Ekonomi ve Hukuk" eğitimleri alarak mezun olması “dolandırıcılık” yöntemi olarak kullanıldı. Yatırımcıları tarafında “güçlü” bir “iktidar” görüntüsü vermesi, Oxfordlu olması kendisini "deha" olarak göstermek için yetti. Kripto Kraliçe bu yöntemlerle OneCoin’in güven vermesine ve milyonlarca yatırımcı çekmesine sebep oldu. Ignatova dolandırdığı paralarla 2017 yılının Ekim ayında kayıplara karıştı.

Habernediyor.com / Safa Kaçar

Yorumlar (0)