O ülkede WhatsApp krizi: Yasak gelebilir

Dünya üzerinde en fazla kullanılan çevrimiçi mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın, Çevrimiçi Güvenlik Yasası sebebiyle İngiltere'de yasaklanabileceği duyuruldu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 10.03.2023, 11:08 11.03.2023, 16:37
O ülkede WhatsApp krizi: Yasak gelebilir

İngiltere, dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’a yasak getirebilir. Mesajlaşma uygulamasının Çevrimiçi Güvenlik Yasası sebebiyle ülkede yasaklanabileceğine dair haberler WhatsApp yetkilileri tarafından doğrulandı.

WhatsApp doğruladı

WhatsApp Başkanı Will Cathcart, anlık mesajlaşma uygulamasının İngiltere genelinde yasaklanabileceğine dair yapılan haberleri doğruladı. İngiltere’de mevzuatta bulunan “Çevrimiçi Güvenlik Yasası” uygulama içerisinde mesajlaşmalarda kullanılmakta olan uçtan uca şifrelemeyi zayıflatmaya itiyor.

Hükümet, firmayı bu güvenliği zayıflatmaya mecbur tutması durumunda mesajlaşma uygulamasının yetkilileri bu durumu kabul etmeyecek ve WhatsApp’a ülke genelinde yasak getirilmesi gündeme taşınacak. İngiltere de içerisinde olacak şekilde bazı ülkeler, kişiler arasında gerçekleştirilen mesajlaşmaların yasa dışı içerik bulunması sebebiyle taranabilmesi adına uçtan uca şifrelemeye karşı çıkıyor.

Yorumlar (0)