Nokia, 6G teknolojisi için tarih verdi

Nokia CEO’su 6G teknolojisi için 2030 tarihini işaret ederken yeni teknolojinin ilk uygulanacağı telefonların ise “akıllı” olmayacağını açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 25.05.2022, 11:22 26.05.2022, 12:12
Nokia, 6G teknolojisi için tarih verdi

5G teknolojisinin küresel altyapı çalışmaları hızla devam ediyor. Şu anda yalnız belirli bölgelerde kullanılabilen teknoloji, pandemi sebebiyle ara verilen üretim ve dağılım hareketleri sebebiyle gecikmeli olarak ülkelere verilebiliyor. Öte yandan 5G teknolojisini kullanan insanlar daha yüksek hızlı ve daha az gecikmeli internet ve mobil cihaz kullanımının doruklarına ulaşıyor. 



5G, 6G’ye dönüşmek için gün sayıyor

Bir zamanların efsanesi olan Nokia ise bu yeni teknolojiye ayak uydurmak için var gücüyle çalışıyor. 5G teknolojisi hakkındaki çalışmalarını tamamlayarak 6G teknolojisi için planlamalarına başlayan Finlandiya merkezli şirket, telefonları ve internet özellikli diğer cihazları için telekom ağlarını oluşturuyor. Bu çalışmalar hakkında Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda konuşan Nokia CEO’su Pekka Lundmark, 6G’nin kullanılmaya başlanacağı dönem için de tarih verdi.



Dünya, 2030’da 6G’yi kullanmaya başlayacak

Lundmark, dünyanın akıllı kulaklık, akıllı gözlük, akıllı telefon, akıllı tablet ve bilgisayar gibi kullandığı tüm akıllı cihazlar hakkında yorum yaparken aynı zamanda 6G teknolojisinin de 2030 senesinde kullanılmaya başlanacağını duyurdu. 6G’ye geçişten önce dünyanın dört bir yanında yaşayan insanların öncelikle akıllı cihazlara geçiş yapacağını aktaran Lundmark, “O seneye kadar bugün kullandığımız akıllı cihazlar artık elimizin altında değil, doğrudan vücudumuzun içinde olacak çünkü tüm cihazlar ve teknolojiler vücudumuza işlenecek.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)