Netflix’in oynatma hızı denemesi sinema sektörünü memnun etmedi

Netflix’in mobil platformlarda bir süredir test ettiği oynatma hızına ilişkin denemeler sinema sektörünün bilinen isimleri tarafından eleştiri topladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 31.10.2019, 11:30
Netflix’in oynatma hızı denemesi sinema sektörünü memnun etmedi

Netflix tarafından kısa bir zamandır mobil kanadında içerikleri farklı hızlarda oynatmayı sağlayacak özellik test ediliyordu. Sinema dünyasından gelen bazı tepkiler bu özelliğinin kullanımı konusunda bazı soru işaretlerini de ortaya çıkardı.

Payton Red, Jude Apatow, Brad Bird gibi tanınan yönetmenler, şahsi sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, Netflix’in oynatma hızı değişkenliği güncellemesini geniş çaplı bir şekilde uygulamamaya sokmaması konusunda uyarılarda bulundular. Oyuncu Aaron Paul de konuyla ilgili “kötü bir karar” tanımlamasını yaptı.

Öte yandan İnanılmaz Aile ismiyle Türkçe’ye çevrilen filmin yönetmeni Brad Bird ise Netflix’in test ettiği bu özelliği şöyle eleştirdi: “Niye bir taraftan filmcilere destek verirken ve onlara finansman sağlarken, diğer taraftan da bu filmlerin sunum şeklini mahvetmeye çalışıyorsunuz?”

Netflix kanadından ise konuya ilişkin gönderilen açıklamada, kullanıcıların izleme deneyimlerinin arttırılması amacıyla sürekli yeni yöntemler geliştirildiğinin altı çizildi. Şirket tarafından bu özelliğin kısa vadede büyük ekran TV’lere taşınması gibi bir planının bulunmadığı açıklandı.

Bununla birlikte oynatmaya ilişkin kontroller hususunda sinema sektörünün korkularını anlayabildiğini ifade eden şirket sözcüsü, DVD filmlerin izlenirken kullanılan özellikten kendi özelliklerinin hiçbir farkı olmadığını söyledi.

Android üzerinde çeşitli yenilikleri de test eden Netflix bu özelliklerin içinde parlaklığı doğrudan içeriğin penceresi içinde ayarlayabilmenin mümkün olmasını ve farklı dil seçeneklerini daha kolay test edebilmelerini sağlayan özellikleri de bulundurduğunu açıkladı.

Yorumlar (0)