Netflix’in Bandersnatch’inin ardından şimdi de Youtube…

Youtube, tıpkı Netflix’in Black Mirror: Bandersnatch, etkileşimli yönlendirilebilir filmi gibi platformuna A Heist with Markiplier isimli yeni yapımını getirmeye hazırlanıyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 25.10.2019, 16:00 25.10.2019, 02:24
Netflix’in Bandersnatch’inin ardından şimdi de Youtube…

YouTube kısa bir zaman içinde kullanıcılara sunmaya hazırladığı özel yapımı A Heist with Markiplier için ilk fragmanı yayınladı. Tıpkı Netflix’in özel denemelerinden Black Mirror: Bandersnatch’de bulunduğu üzere verdiğiniz kararlar neticesinde filmin yönlenmesine katkı sağlanan yapımda kullanıcılara farklı bir senaryoyla enteresan bir deneyim yaşatılacak.

Film klasik full-motion video adı verilen (FMV) oyunlarını hatırlattığı şekliyle büyük bir çoğunluğu birinci kişinin gözünden çekilmiş vaziyette.

Youtube’un tanıttığı üzere film 31 farklı sondan oluşuyor ve 61 farklı video içeriyor. Filmi izlerken pek çok “ölüm-kalım” kararı vermek gerekli oluyor.

Youtube Heist yapımı ile Netflix’in Bandersnatch’i kadar büyük bir ses getirmeyi planladığını söyleyebiliriz. Netflix Bandersnatch başarısının ardından yılın başlarında etkileşimli olarak hikaye anlatımı üzerine daha da odaklanacağı konusunda açıklamalar yapmıştı.

Markiplier’ın 24 milyonun üzerinde bulunan üyesi sayısına rağmen kullanıcılar Bandersnatch’e gösterdikleri ilgiyi Youtube’un bu özel yapımına gösterecekler mi bekleyip göreceğiz. Her şeye rağmen Netflix’ten farlı olarak Youtube içeriklerinin ücretli üyelik olmadan kısa bir süre için izleyebiliyor olmak filmin başarısına olumlu yönde katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Youtube’un ilk etkileşimli yapımı A Heist with Markiplier 30 Ekim tarihinde izleyiciyle buluşacak.

Yorumlar (0)