Netflix ve Youtube'dan karantinadakilere kötü haber!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele tedbirleri kapsamında evden çıkmayan milyonlarca kişinin kullandığı Netflix, aşırı yüklenmeyi önlemek için Avrupa’da bulunan kullanıcılar için sunduğu yayın hızında 30 gün yavaşlatma uygulayacağını bildirdi.  Video ve müzik platformu YouTube da Avrupa’ya sunduğu akış kalitesini azaltacağını bildirdi. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 20.03.2020, 11:24
Netflix ve Youtube'dan karantinadakilere kötü haber!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele tedbirleri kapsamında evden çıkmayan milyonlarca kişiyi üzecek bir haber geldi. 

Dünyanın en popüler çevrimiçi dizi ve film platformu Netflix, Avrupa'da bulunan kullanıcılarına sunduğunu yayın hızında yüzde 25’lik bir yavaşlatma uygulayacağını bildirdi. 

Söz konusu karar, Netflix CEO’su Reed Hastings’in Avrupa Komisyonu üyesi Thierry Breton ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin ardından geldi. Netflix tarafından yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisinin neden olduğu olağanüstü zorluklar vurgulandı. 

Açıklamada, "Netflix, Avrupa’daki tüm akışlarındaki bit hızlarını 30 gün boyunca azaltmaya karar verdi Böylece, Avrupa ağlarındaki Netflix trafiğini yüzde 25 civarında azaltırken aynı zamanda üyelerimize kaliteli bir hizmet sunacağımızı tahmin ediyoruz." ifadeleri kullanıldı. 

Çevrimiçi dizi ve film platformu Netflix, kullanıcıların bazılarının yalnızca görüntü kalitesinde problem yaşayabileceğini kaydetti. Ultra Yüksek Çözünürlük (4K) paketine sahip olan kullanıcıların farkı algılamasının daha muhtemel olduğu ifade edildi. 

Platform, Avrupa genelinde 51 milyon kullanıya sahip.

Youtube da benzer karar aldı 

Video ve müzik platformu YouTube da benzer bir karar aldı.

Platform, yalnızca birkaç defa kullanım hususunda zirveyi gördüklerini fakatyine de sistem üzerinde olan genel baskıyı azaltma amacıyla akış kalitesini düşüreceklerini bildirdi.

Söz konusu karar, Alphabet CEO’su Sundar Pichai ve YouTube CEO’su Susan Wojcicki'nin Avrupa Komisyonu üyesi Thierry Breton ile gerçekleştirdikleri görüşme sonucunda alındı. 

Şirket tarafından yapılan açıklamada, "AB'deki tüm trafiği geçici olarak varsayılan standart tanımlı hale getirme taahhüdü veriyoruz." ifadelerine yer verildi. 

Yorumlar (0)