Netflix ’ten şaşırtıcı karar: Yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Son zamanlarda yüzlerce abonesini kaybı yaşayan şirket, bu defa da belirli sayıdaki çalışanıyla yollarını kopardı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 18.05.2022, 14:31 19.05.2022, 12:23
Netflix ’ten şaşırtıcı karar: Yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Çevrimiçi dizi ve film izleme platformu olan Kaliforniya merkezli Netflix geride bıraktığımız günlerde 200 bin kullanıcısını kaybetmişti. Yaşanan bu olay sonrasında işleri yolunda gitmeyen Netflix bu defa da çalışan çıkarma yoluna gitti.

Abone kayıplarından sonra net kârı yüzde 6 oranda düşerek 1,6 milyar doları gören Netflix, yüzlerce personelinin işten çıkısını verdi. Firma tarafından gerçekleştirilen açıklamada, 150 adet görevlinin işten çıkarılıp yollarının ayırdığını belirtti. Görevden almalar, öncelikle olarak Kaliforniya'daki ofisi etkisi altına alacak. Netflix ise, işten çıkarmaların firmanın gelirinde yaşanan düşüşle alakalı olduğunu açıkladı.

Netflix: Harika takım arkadaşlarımıza veda…

Netflix tarafından yapılan açıklamada, “Yapılan bu farklılıkların çalışanların kişisel performansları dışında iş ihtiyaçlarından dolayı kaynaklanıyor. Hiç kimse bu şekilde bir olay yaşamak istemezdi. Harika takım arkadaşlarımla veda etmek istemezdik" şeklinde açıklama yapıldı.

Hangi departmanlar etkilendi?

Netflix tarafından hangi bölümlerden işten çıkarma yaptığına dair net bir açıklama gelmezken, bazı haber kaynaklarında verilen iddiaya göre içerik ve iletişim departmanının bu durumdan yara aldığı iddia edildi.

Sosyal medya hesabı üzerinden bir kullanıcı ise Netflix’in işten çıkarma eyleminin kendisini de etkilediğini açıklamıştı.

Eleştirmenlerden “tüm basit yolları kullandı” vurgusu

Firma, işten çıkarmaların yanında içeriklerde de kısmaya gitti. Maliyetleri düşürmek adına, Meghan Markle tarafından kurgulanan Pearl adlı animasyon dizisinin iptal edilmesinin kararı alındı.

Netflix'i eleştirenler ise koronavirüs pandemisi sonrasında "iş geliştirmenin bütün basit yollarını kullandığını" söylüyor. Bunun yanı sıra yeni teknikler geliştiren Netflix reklam tabanlı ve daha ucuz bir platform olmayı planlıyor. Ek olarak şifre paylaşımlı çoklu izleme şeklinin de önünde durulması planlanıyor.

Yorumlar (0)