Netflix Samsung TV’lerde artık olmayacak mı?

Netflix internette dolaşan Samsung TV’lere vereceği desteğin kesileceğine ilişkin iddialara yanıt verdi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 12.11.2019, 19:01
Netflix Samsung TV’lerde artık olmayacak mı?

Tüm dünyada 150 milyondan fazla abonesi bulunan Netflix platformu bünyesinde barındırdığı dizi film ve belgesellerle birlikte oldukça dikkat çekiyor. Kullanıcıların büyük oranda kullanmaktan keyif aldığı bu platformla ilgili geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir iddiaya ilişkin Netflix açıklama yaptı.

İddia, Samsung TV’lere verilen Netflix uygulama desteğinin kesileceği yönündeydi. Bu iddialar büyüdü ve internet ortamında yayıldı. Netflix platformu ise konuya kısa bir zaman önce açıklama yaptı.

Firma tarafından yapılan açıklamada teknik desteğin Roku cihazları üzerinden kesileceğini ve bu sebeple Vizio TV ve Samsung gibi cihazların bazı eski sürümlerinin kısa bir süre sonra uygulamayı kullanamayacağına işaret etti.

Konuyla ilgili Gizmodo isimli internet adresinde açıklamalar yapan Netflix sözcüsü, şirketin 2010 yılından beri Microsoft PlayReady kullandığını duyurdu. Ancak Roku cihazlar Windows Media DRM kullandığı için yükseltilmeyen ürünler 2 Aralık tarihinden itibaren artık kullanılmayacak.

Samsung’ta ise durum şöyle. ABD ve Kanada’da satışa sunulan 2010 ve 2011 model Samsung Smart TV modelleri de dahil olmak üzere artık ürünler destek alamayacakları.

Roku cihazlarının tam listesi ise şu şekilde: Roku SD (N1050), Roku HD-XR (N1101), Roku HD (N1100, 2000C) ve Roku XD (2050X, 2050N, 2100X, 2100N).

Yorumlar (0)