Netflix Android platformu için önemli bir özelliği test aşamasında

Dünyaca ünlü video içerik platformu Netflix Android cihazlar için videoların oynatma hzı özelliğini test ediyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 26.10.2019, 15:00
Netflix Android platformu için önemli bir özelliği test aşamasında

Dünya genelinde yaklaşık 150 milyon kullanıcıya sahip olan Netflix kullanıcıların videoları farklı hızlarda oynatabilmelerini sağlayan oynatma hızı özelliğini kullanıma sokmayı düşünüyor. Android cihazlar üzerinden test edilen özelliğin yakın zamanda diğer cihazlarda da yer alması bekleniyor.

Geniş film ve dizi içeriği sayesinde kullanıcı sayısını her geçen gün arttıran Netflix içerik konusundaki yeniliklerinin yanında platformun işlevselliğini de arttıracak adımlar atmaya devam ediyor.

İnsanların bazen zamandan tasarruf sağlamak bazen de videodaki bir detayı daha iyi görebilmek için kullandıkları oynatma hızı seçeneği YouTube ve benzeri pek çok video ve podcast oynatma platformlarında kullanılıyor. Netflix getireceği bir yenilikle video oynatma hızı özelliğini kullanıcıların deneyimine sunmayı düşünüyor. 

Netflix’in bu yeni özelliği ile birlikte kullanıcılarına farklı bir deneyim sunması bekleniyor. Özellik platforma eklendiğinde kullanıcılar “Ses” ve “Altyazılar” bölümlerinin yanında  “Hız” bölümünü de görecekler.  Kullanıcılar izledikleri içeriğin akış hızını 0,5x ve 0,75x’e kadar yavaşlatma, 1,25x ve 1,5x’e kadar da hızlandırma imkanına sahip olacak. Böylelikle kullanıcılar oynatma hızını birçok farklı amaçla kullanabilecek.  Örneğin oynatma hızı özelliği sayesinde kullanıcılar daha kısa sürede daha çok içeriğe ulaşabilecek. Netflix’i dil öğrenmek ve yabancı dilini geliştirmek için kullanan kullanıcılar yavaşlatma seçeneği ile birlikte öğrendikleri dile daha kolay bir şekilde hakim olabilecek. Bu ve benzeri birçok amaca hizmet edecek özellik Netflix kullanıcıları tarafından uzun zamandır bekleniyordu.

Şu an sadece Android cihazlar üzerinden test edilen özelliğin yakın zamanda Android, İOS, web, Android TV ve diğer platformlara da yer alması bekleniyor.

Yorumlar (0)