Neptün'ün en net fotoğrafı, bilim insanını ağlattı!

James Webb Uzay Teleskobu, Neptün'ün şimdiye kadar çekilmiş en net fotoğrafını Dünya'ya gönderdi. Neptün'ün en net görüntüsünü kaydeden fotoğraf, araştırmada görevli olan Dr. Heidi Hammel'ı ağlattı. Hammel, "Fotoğrafı kedime bile gösterdim." dedi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 22.09.2022, 12:35 23.09.2022, 08:52 Hakan Öksüz
Neptün'ün en net fotoğrafı, bilim insanını ağlattı!

NASA tarafından fırlatılan James Webb Uzay Teleskobu, uzayın derinliklerinden çektiği önemli görüntüleri Dünya'ya gönderiyor. James Webb Uzay Teleskobu bu kez de uzun yıllardır net fotoğrafı çekilemeyen Neptün'e yöneltildi. Güneş'e uzaklığı 4.5 milyar kilometre olan Neptün'ün en net fotoğrafı çekildi. 

Halkalar net şekilde görüldü

Bilim insanları, James Webb'den gelen görüntüleri kamuoyu ile paylaştı. 1846 yılında keşfedilen ve şimdiye kadar net görüntüsü bulunmayan Neptün'ün fotoğrafı, bilim tutkunlarını heyecanlandırdı. Fotoğrafta Neptün'ün halkaları belirgin şekilde görülüyor. Neptün'ün şimdiye kadarki en net görüntüsü, 1989'da Voyager 2 tarafından çekilmişti.

Heidi Hammel: "Fotoğrafları görünce ağladım"

Bilim insanları, James Webb sayesinde ilk defa Neptün'ün halkalarını net şekilde gördüklerini bildirdi. Araştırmada görevli olan Dr. Heidi Hammel, "Halkaları görünce gözyaşlarımızı tutamadım. Bütün aileme ve hatta kedime bile gösterdim." diyerek duygularını anlattı.

Neptün'ün bir yılı, 164 Dünya yılı uzunluğunda!

Güneş Sistemi'nin en uzakta bulunan gezegeni olan Neptün, Güneş'in çevresindeki turunu yaklaşık 164 yılda tamamlıyor. Diğer gezegenler çıplak gözle izlenebilirken Neptün'ü Dünya'dan teleskop kullanmadan görmek mümkün değil. Atmosferinde bulunan yoğun metan gazı, Neptün'ün mavi bir dev olarak görünmesine neden oluyor.

Yorumlar (0)