NASA’nın kampanyasında Türkler birinci

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) başlatmış olduğu “İsmini Mars’a Gönder” kampanyasına en fazla katılımın Türkiye’den yapıldığını duyurdu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 23.05.2019, 16:58
NASA’nın kampanyasında Türkler birinci

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), 2020’de yapmayı planladığı Mars görevi için Send Your Name to Mars (İsmini Mars’a Gönder) adlı bir kampanya başlattı. Bu kampanyaya katılanlar, kampanya için hazırlanan internet sitesindeki formu doldurarak, isimlerini Mars’a gidecek uzay aracına yerleştirilecek olan çipe yazdırıyor.

NASA söz konusu kampanyaya Türkiye’den 308 bin 454 kişinin katıldığını ve Türkiye’nin en fazla katılım gösteren ülke olduğunu açıkladı. Kampanyaya katılım 30 Eylül’e kadar devam edecek.

TEMSİLİ BİNİŞ KARTI

Katılımcılara, 2020’deki Mars görevi için temsili bir biniş bileti verildi. Uçak bileti şeklinde tasarlanan kartta, uçaklardaki gibi hediye mil puan bile yer alıyor.

MARS 2020 PROJESİ

NASA, “Mars 2020” adlı proje ile geliştirmiş olduğu insansız izci aracıyla, Mars’ta eski mikrobik yaşam formları arayacak. Yeni aracın 2020’nin temmuz veya ağustos ayında uzaya gönderilmesi planlanıyor. Araç, Mars arazisinde yüzey altı ve üstünde taş ve toprak örnekleri de toplayacak.

Yorumlar (0)