NASA’nın helikopteri Ingenuity, yarın Mars’ı keşfe çıkacak

NASA tarafından yapılan açıklamada Mars'ta görev için hazır bekleyen helikopter Ingenuity için yarın kızıl gezegende test uçuşu gerçekleştirilecek.

BİLİM-TEKNOLOJİ 18.04.2021, 17:19 19.04.2021, 12:15
NASA’nın helikopteri Ingenuity, yarın Mars’ı keşfe çıkacak

30 Temmuz 2020’de NASA’nın fırlattığı Perseverance aracı, yaklaşık 7 ay süren yolculuktan sonra 18 Şubat 2021'de Mars'ın yüzeyine iniş yapmıştı.

Helikopter yüzeye indirildi

Mars aracı Perseverance’nin üzerinde bulunan helikopter Ingenuity birkaç gün önce başarılı bir şekilde aracın üzerinden Mars’ın yüzeyine indirilmişti.

Mars’ı havadan keşif için uçuş çalışmalarına devam eden NASA, 11 Nisan olarak planladığı test uçuşunu, helikopterin rotor kanatlarındaki bir problem nedeniyle ertelemek durumunda kalmıştı.

Yarın havalanıyor

Mars helikopteri Ingenuity’nin ilk uçuş tarihi belirleyen NASA, daha önce ertelemek durumunda kalınan test uçuşunun 19 Nisan Pazartesi günü yapılacağını duyurdu.

Mars yüzeyini havadan görüntüleyecek olan helikopter, gelecekte insanlı Mars yolculuğu için bölgenin haritasını çıkaracak. Böylece Perseverance aracının ulaşamadığı yerler helikopter sayesinde görüntülenmiş olacak.

Test uçuşunun başarılı olması durumunda ise helikopter Ingenuity, Dünya'dan başka bir gezegende uçan ilk helikopter olarak tarihe de geçmiş olacak.

Yorumlar (0)