NASA’nın Çin korkusu: Ay’ı sahiplenebilirler

Çin’in uzay faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulunan NASA Başkanı Bill Nelson, Çin’in bir gün Ay’ı tamamen sahiplenmesinden endişe ettiklerini dile getirdi. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 04.07.2022, 14:05
NASA’nın Çin korkusu: Ay’ı sahiplenebilirler

Uzun bir süredir Ay’a astronot göndermek isteyen NASA, bu konuda Çin’in de benzer hazırlıklar içinde bulunmasını tedirginlikle izliyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan NASA Başkanı Bill Nelson, Çin’i Ay’a astronot göndermesi halinde istila girişiminde bulunabileceğini iddia etti. 

“Uzaydaki tek rakibimiz Çin Halk Cumhuriyeti”

Çin’in uzay çalışmalarını uzun bir süredir takip ettiklerini dile getiren Nelson, “Çin eğer Ay’a astronot gönderirse, bir gün karşımıza çıkıp, ‘Burası bizim gezegenimiz, artık buradan uzak durun’ diyebilir. Bu konuda çok ciddi endişelerimiz bulunuyor. Çin’de yürütülen uzay programı, tam anlamıyla askeri bir hedef doğrultusunda planlanıyor. Şu aşamada Amerika Birleşik Devletleri’nin uzaydaki tek rakibi Çin Halk Cumhuriyeti’dir” şeklinde konuştu. 

“Çin, uzay görevlerini tamamen askeri hedeflerle planlıyor”

Çin’in kendi uzay istasyonunu kurmakta olduğunun altını çizen Nelson, “Kurulmakta olan bu istasyonda sizce neler vardır? O istasyonda başkalarının uydularını imha etmeyi planlayacaklar. Bunun üzerine çeşitli stratejileri var. Çin, uzay görevlerini tamamen askeri hedeflerle planlıyor. Bu durum da tüm dünya için ciddi riskleri beraberinde getiriyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)