NASA’dan heyecanlandıran paylaşım: Jüpiter görüntülendi

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), James Webb Uzay Teleskobu aracılığıyla Jüpiter’in görüntülerini paylaştı. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 15.07.2022, 14:12 16.07.2022, 12:10
NASA’dan heyecanlandıran paylaşım: Jüpiter görüntülendi

James Webb Uzay Teleskobu, heyecanlandıran bir gelişmeye daha imza attı. Uzayın büyüleyici detaylarını bilim dünyasına aktarmaya devam eden James Webb Uzay Teleskobu, bu kez de Jüpiter’i ve etrafındaki uyduları görüntüledi. 

Jüpiter ile birlikte 3 uydusunu kayıt altına aldı

Yaklaşık 30 senedir test ve deneme aşamasında olan James Webb Uzay Teleskobu, göreve başladıktan sonra evrenin hayranlık uyandıran fotoğraflarını dünyaya ulaştırarak adından söz ettirmişti. Bu kez de Jüpiter’i ve Jüpiter’in uyduları olan Europa, Metis ve Thebe’yi görüntüleyen uzay teleskobu, bir kez daha başarısıyla hayranlık uyandırdı. 

“Görüntüler son derece büyüleyici”

James Webb Uzay Teleskobu'nun kaydettiği görüntüler, NASA tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. Kaydedilen bu fotoğraflar, James Webb Uzay Teleskobu’nun aynı zamanda gezegenleri de takip edebildiğinin en somut örneği oldu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan NASA Goddard Uzay Uçuş Merkezi Proje Bilim Yardımcısı Stefanie Milam, “Görüntüler son derece büyüleyici. O kadar net görüyoruz ki, gözlerime inanamadım. Güneş sistemimizde bu tür gözlemler gerçekleştirebilmek oldukça heyecan verici” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)