NASA ve Adidas uzayda ayakkabı üretecek

NASA ve Adidas tarafından yapılan anlaşmaya göre Uluslararası Uzay İstasyonu’nda ayakkabı orta taban üretimi yapılacak.

BİLİM-TEKNOLOJİ 06.11.2019, 09:02
NASA ve Adidas uzayda ayakkabı üretecek

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda NASA astronotları tarafından şimdiye dek binlerce farklı deney yapıldı. Kısa bir zaman sonra ise NASA tarafından Adidas için uzayda ayakkabı parçaları üretilecek.

Astronotlar tarafından ISS’de farklı deneyler yaptıkları bilinse de şimdi çok daha değişik bir haberle karşımızdalar. Adidas tarafından dün ISS ABD Ulusal Laboratuvarı ile bir ortaklık gerçekleştirildiği açıklandı.

Adidas tarafından geçtiğimiz sene uzaya serbest uçan futbol toplarının mikro yerçekimindeki davranışlarını görebilmek için futbol topu gönderilmişti. Şimdi ise durum biraz daha değişik. Şirket tarafından uzayda ayakkabılar için orta taban imalatı talebi var.

Adidas tarafından taban ortası için taban kalıbına pelet enjekte edecek bir tabanca, sırtın üstünde yer alan tabaka gibi mühim bütün malzemeleri gönderecek. Söz konusu Boost orta tabanları Strafor’u andırıyor ve şirket tarafından bunun yapılmasındaki amaç olan mikro gravürde nasıl bir davranış sergileneceği üzerinde duruluyor.

Söz konusu deneylerin gelecek yıl olması planlanıyor. Astronotlar tarafından denenmek için birkaç farklı ayakkabı da gönderilmesi planlanıyor. Sonuçlar dahilinde şirket tarafından özel üretim modelinde birkaç spor ayakkabı modeli de belki uzun vadede üretilebilir.

ISS’in bütün bu farklı görevleri göz önüne alındığında, aslında ticari olarak şirketlerin farklı talepleriyle daha çok karşımıza çıkabileceği ihtimali çok yakın duruyor.

Yorumlar (0)