NASA paylaştı! İşte uzaydan Anıtkabir...

Amerikan Ulusal Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), başkent Ankara'nın gece saatlerinde Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı. Söz konusu fotoğrafta Anıtkabir'in işaretlendiği fark edildi. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 29.06.2020, 10:34 29.06.2020, 11:18
NASA paylaştı! İşte uzaydan Anıtkabir...

Amerikan Ulusal Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) astronotları tarafından uzay istasyonundan çekilen fotoğraflar, yeryüzüne olağanüstü bir manzara olarak ulaşıyor. 

Amerikan Ulusal Uzay ve Havacılık Dairesi'nin (NASA) paylaştığı bu manzaralar, herkesin ilgisini çekmeyi başarıyor.

Son olarak Türkiye'den bir fotoğraf geldi. 

Amerikan Ulusal Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) Dünya Gözlemevi, ülkemizin başkenti Ankara'yı yörüngeden fotoğrafladı. 

Söz konusu fotoğraf, "Ankara'da Gece" notu ile yayınlandı. Bu fotoğrafta Ankara'nın merkezi, Anıtkabir ve şehri çevreye bağlayan otoyollar ön plana çıkarıldı. 

Fotoğrafta Ankara'nın en büyük ilçelerinden Sincan ile Anıtkabir'in işaretlendiği fark edildi. 

Başkent Ankara'nın karayolu ve demiryolu ağlarının arter fonksiyonu gördüğü ve ulaşım ağlarının kent merkezinden dışa doğru yayıldığı kaydedilen paylaşımda, kentin en çok fark edilen gece renklerinin sarı-turuncu ve beyaz olduğu ifade edildi.

Çeşitli aydınlatmaların kullanılması sonucu meydana gelen bu renklerin yerleşim alanları ile sanayi alanları arasındaki ayrımı gösterdiği, örneğin Sincan'ın beyaz bir ışık yaydığı kaydedildi. 

Twitter'dan paylaşılan fotoğrafa, sosyal medya kullanıcıları tarafından olumlu dönüşler geldi. Fotoğraf, kısa sürede beğeni ve yorum yağmuruna tutuldu. 

Yorumlar (0)