NASA paylaştı: Evrenin en derin görüntüsü

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), James Webb Uzay Teleskobu aracılığıyla evrenin bugüne kadar yakalanmış en derin görüntüsünü yayınladı. Dünya’dan yaklaşık olarak 1,5 milyon km ötede görüntü elde eden teleskop, uzayın gizemlerine kapı açıyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 12.07.2022, 08:30
NASA paylaştı: Evrenin en derin görüntüsü

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), yaklaşık olarak Dünya'dan 1,5 milyon kilometre ötede bulunan James Webb teleskobunun topladığı görüntüleri yayınladı.

Yaşanabilir gezegenlerin keşfi için önem arz ediyor

NASA'nın Kanada ve Avrupa uzay ajanslarıyla ortak bir şekilde yaptığı çalışmasının ürünü olan Webb, şu ana kadar yapılmış en güçlü ve en büyük fakat 31 yaşında olan, çalışmanın sonuna yavaş yavaş yaklaşan Hubble Uzay Teleskobu'nun halefi olarak değerlendiriliyor.

James Webb Uzay Teleskobu'nun çektiği görüntü

Webb'in 6 aylık hazırlık sürecinin tamamlamasından sonra yayınlanan ilk renkli görüntüler, gelecek dönemdeki bilim görevlerinin başlangıcının sembolü olacak. 

Uzayın gizemlerine ve sırlarına kapı aralayan teleskobun "iyi ve net odaklanmış" görüntüler alabildiği ve beklenenin üstünde optik performans gösterdiği bilgisi aktarıldı.

Bugüne kadar en gelişmiş uzay teleskobu olarak değerlendirilen James Webb'in sunduğu görüntüler, olası farklı yaşanabilir gezegenlerin keşfi ve evrenin oluşumu için önem taşıyor.

Teleskobun 13,5 milyar yıl önce meydana gelen Büyük Patlama'nın ardından oluşan ilk yıldızların ışığını kaydederek evrenin tüm tarihinin aşamalarını araştırması hedefleniyor.

Biden’a da izletildi

Görüntüler, Beyaz Saray'daki bilgilendirme toplantısında ABD Başkanı Joe Biden'a gösterildi.

Jamess Webb Teleskobu'nun almış olduğu diğer görsellerin ise NASA tarafından bugün yayınlanacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)