NASA, Mars'tan yeni görüntüler paylaştı

NASA'nın, Mars'a gönderdiği ve yedi aylık bir yolculuk sonrası 18 Şubat'ta iniş yapan aracı Perseverance, Mars'tan yeni görüntüler göndermeye devam ediyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 04.03.2021, 12:53 05.03.2021, 16:55
NASA, Mars'tan yeni görüntüler paylaştı

NASA, Perseverance adlı uzay aracını, yaşam bulguları, gezegenin coğrafi yapısını ve yaşam kalıntıları konularında araştırma yapmak için Mars'a göndermişti. Yedi aylık bir yolculuğun ardından Persevarance adlı araç, 18 Şubat'ta Mars'a inmişti.

Perseverance, kimyasal analizörü, ondan fazla kamerası, veri toplamaya yaran kaya matkabı, robotik bir eli ve bir küçük helikopteri gibi ekipmanlarla daha önce Mars’a gönderilen araçlar arasında en gelişmiş özelliklere sahip araç olarak biliniyor.

Perseverance, Mars’a iniş yaptıktan sonra ilginç görüntüler yollamaya başlamıştı. Özellikle ekvatorun kuzeyinde bulunan bir krater olan Jezero’dan yeni görüntüler gelmeye devam ediyor.



Oldukça yüksek çözünürlüklü görüntüler gönderen ve ekipmanları aracılığıyla mikroskobik görüntü elde edebilme potansiyeline sahip olan Perseverance'ın topladığı veriler Nasa’ya iletilip değerlendiriliyor.

Yorumlar (0)