NASA, gelecek yıl ilk uzay turistlerini ağırlamaya hazırlanıyor

ABD’li bir uzay firması ve NASA ortaklığıyla ISS 2022 yılında ilk turistlerini ağırlamaya hazırlanıyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 13.05.2021, 14:40
NASA, gelecek yıl ilk uzay turistlerini ağırlamaya hazırlanıyor

Dünya’nın dışında insanların bulunduğu tek yerleşim yeri ISS (Uluslararası Uzay İstasyonu) çeşitli uzay ve bilim deneylerine sıkça ev sahipliği yapıyor.

Şimdiye dek birçok astronotun görevli olduğu istasyona çeşitli modüller eklenip geliştirilmeye devam ediliyor.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli uzay uçuşu hizmetleri veren Axiom Space firması, NASA’yla beraber uzay istasyonunda turistleri ağırlamaya hazırlanıyor. Açıklama geçtiğimiz günlerde yapılırken istasyona gidecek olan mürettebatın ise eğitimlerine başlandığı kaydedildi.

Görev için 1,69 milyon dolarlık anlaşma yapıldı.

Axiom Space ve NASA tarafından en geç 2022 Ocak ayında gerçekleştirilmesi düşünülen görev için toplamda 1,69 milyon dolarlık bir anlaşma yapıldı.

4 uzay turisti 8 gün süresince sürecek olan görev için Uluslararası Uzay İstasyonu’nda araştırma projelerine dahil olacak ve istasyonun NASA’ya ait olan bölümünde kalacak.

Firmanın başkan yardımcısı NASA’dan emekli astronot Michael Lopez Alegria tarafından komuta edilecek olan uçuşta, Kanadalı yatırımcı Mark Pathy, ABD’li girişimci Larry Connor ve İsrailli Ssavaş pilotu Eytan Stibbe bulunacak.

SpaceX şirketinin Crew Dragon uzay aracı aracılığıyla astronotlar uzaya götürülecek ve gidene kadar da ciddi bir eğitim alacak.

8 gün konaklamak kişi başı 55 milyon dolar

Belirtilen uzay yolculuğuyla beraber, 8 gün uzay istasyonunda konaklamanın bedeli ise kişi başı yaklaşık 55 milyon dolar olacak.

Yorumlar (0)