NASA'dan astronot ilanı

NASA, Mars ve Ay görevlerinde yer almak üzere astronot aradığını duyurdu

BİLİM-TEKNOLOJİ 13.02.2020, 10:48
NASA'dan astronot ilanı

NASA tarafından yayınlanan ilanda, bu yıl ABD'den Uluslararası Uzay İstasyonu'na astronot göndermek için hazırlıklar yapıldığı, bu sebeple Ay ve Mars görevlerinde yer almak isteyen astronot adaylarının 2-31 Mart tarihleri arasında pozisyona başvurabileceği belirtildi.  

Hâlihazırda 48 aktif personelin görev yaptığı astronot birliklerini güçlendirmek istediklerini belirten NASA, önümüzdeki yıllarda gerçekleşecek olan mürettebatlı uzay görevlerini arttırma planı kapsamında müstakbel Artemis Jenerasyonu astronotlarına eğitim vereceklerini açıkladı.

NASA'nın yöneticisi Jim Bridenstine, "Farklı astronot birliklerinde görevlendirmek üzere yetenekli kadın ve erkekler alacağız" dedi. Bridenstine, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda da şu ifadelere yer verdi: "NASA 2 Mart'tan itibaren astronot başvurularını almaya başlayacak. Yeni astronotlarımız yıldızları keşfetmek için gerekli özelliklere sahip olmalı." ifadelerini kullandı.

Başvurular için gerekli koşullar ise şu şekilde:
-ABD vatandaşı olmak,
Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik gibi alanların herhangi birinde master derecesine sahip olmak
ya da
-İlgili bir bilim alanı üzerine açılan doktora programının en az iki yılını tamamlamış olmak,
-Osteopatik tıp doktoru olmak,
-Ulusal çapta tanınan bir okulun test pilotluğu programını bitirmek.

Adaylarda aranan özelikler arasında ilgili alanlarda iki yıllık mesleki deneyim sahibi olmak veya jet uçaklarında en az bin saat boyunca kaptan pilotluk yapmak bulunuyor.

1960'lı yıllardan bu yana NASA, astronot adayı olarak eğitmek üzere 350 aday seçti. Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki 20. yılını kutlayan NASA, önümüzdeki dönemlerde verilecek görevler için "Artemis Jenerasyonu" olarak adlandırılan yeni nesil astronotlara ihtiyaç olduğunu duyurdu.
 

Yorumlar (0)