NASA, Ay madenciliği yapan şirketleri destekleyecek

NASA tarafından Ay madenciliği gerçekleştiren özel şirketlere destek olunmak amacıyla materyallerin satın alacağı kaydedildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 15.09.2020, 01:40
NASA, Ay madenciliği yapan şirketleri destekleyecek

Son dönemlerde Ay'a yolculuk çalışmalarını hızlandıran NASA, şimdi ise Ay'ın kaynaklarının peşinde.

NASA, Ay'da madencilik yapacak olan özel şirketleri destekleyeceğini duyurarak, toz, kaya ve Ay'a ait diğer materyalleri satın alacağını kaydetti.

NASA'nın yöneticisi Jim Bridenstine, "NASA, ticari olan bir tedarikçiden Ay'ın toprağını satın alacak. Uzay kaynaklarına erişmek ve ticaretini gerçekleştirmek için belirli bir mevzuatı oluşturmanın vakti geldi." dedi.

NASA toplanan malzemeleri satın alacak

Bu dahilde şirketlerden Ay yüzeyinden 50-500 gram regolit veya Ay taşı toplamaları ve bunu kanıtlayan görüntüleri sağlamalarıyla mülkiyetini bütünen NASA'ya devretmeleri istendi.

Anlaşmayla birlikte şirketler, kendi tekliflerini belirleyip görevlerini başarılı bir şekilde yapmalarıyla NASA'dan ödeme alacaklar.

Ay'dan getirilmiş olan örneklerin gelecekteki görevler için teknoloji geliştirme amacıyla da kullanılabileceği ifade ediliyor. NASA tarafından 2024 senesine kadar yeniden Ay'a insanlı insanlı yolculuk yapmak ve sonrasında Mars'a gitmek için çalışmalarına devam ediyor.

Yorumlar (0)