Musk’tan 12’nci ifşa dosyası: Ünlü ilaç markasından Twitter’a baskı

Twitter üzerinde yapılanları “Twitter Dosyaları” şeklinde açıklamaya devam eden Musk, koronavirüs aşıları karşıtı paylaşımlar hususunda sosyal medya uygulamasının yönetimine Pfizer idaresince baskı uygulandığını gün yüzüne çıkardı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 10.01.2023, 10:31 11.01.2023, 12:35
Musk’tan 12’nci ifşa dosyası: Ünlü ilaç markasından Twitter’a baskı

Twitter'ı satın alan Elon Musk, “Twitter Dosyaları” adını verdiği paylaşımları yapmaya devam ediyor. Twitter'in eski idaresinin kurum içerisindeki görüşmelerini bir grup basın mensubuyla ifşa etmeyi sürdüren Musk’ın 12’inci ifşaatı, aşılar ile ilgili oldu.

“Bazı komplo teorileri doğruydu”

Gazeteci Alex Berenson üzerinden yaptığı ifşada, Pfizer'ın yönetim kurul üyesi Dr. Scott Gottlieb'in mRNA aşıları karşıtı paylaşımlar hususunda Twitter idaresine uyguladığı baskı ortaya konuldu.

Edinilen bilgilere göre, Elon Musk, mRNA aşıları ile ilgili eleştirel düşüncelerde bulunan gazeteci Alex Berenson üzerinden paylaşılan bu ifşayı barındıran tweeti "Evet. Bazı komplo teorileri doğruydu” diyerek yayınladı.

Uyarı yapıldı, Twitter yetkilisi tweeti engelledi

Gottlieb’in Twitter yöneticilerinden olan Todd O'Boyle ile iletişime geçerek, Trump’a yakın olan Dr. Brett Giroir'in Twitter'daki paylaştığı, "Artık koronavirüs doğal bağışıklığının aşı bağışıklığından daha üstün olduğunu hep beraber gördük. Eğer bir insan daha öncesinde enfeksiyon yaşamışsa artık aşı olması için bilimsel bir neden bulunmamaktadır" ifadelerinden huzursuz olduğunu ifade ettiği, Ağustos 2021 tarihli görüşmenin ekran görüntüsü yayınlandı.

Söz konusu ekran görüntüsünde, Gottlieb'in O'Boyle'a "Söz konusu tweet yıpratıcı türden. İsrail'de buna benzer bir değerlendirmeden geçmemiş tek bir retrospektif ifadeden detaylı bir sonuç çıkarılıyor. Fakat bu tweet birçok kişi tarafından okunacak ve haberlerin içeriğini değiştirecek” diye yazdığı, sonrasında ise Twitter yetkilisinin söz konusu tweeti “yanıltıcı” şeklinde etiketlediği, uyarı notu ekleyerek paylaşım ve beğenmeye kapattığı görüldü.

Yorumlar (0)