Musk insan beynine çipi yerleştirdi! Canlı örneğini gösterecek

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, insan beynini bilgisayarla birleştirecek olan Neuralink isimli cihazını ilk kez 28 Ağustos tarihinde tanıtacak.

BİLİM-TEKNOLOJİ 28.08.2020, 00:40
Musk insan beynine çipi yerleştirdi! Canlı örneğini gösterecek

Beyin-makine arayüzlerine ilişkin geliştirime yapan Neuralink firması, ilk kez hangi teknolojiler üzerine çalışmalar yaptığını geçtiğimiz yıl paylaşmıştı.

Musk'ın yapmış olduğu açıklamaya göre, gizemli şirketin en önemli projesiyse felçli insanların telefonları ve bilgisayarları kontrol etmesine olanak tanıyacak.

İlk kez çalışırken görülecek

Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Elon Musk, 28 Ağustos cuma günü Türkiye saati ile 01.00'de gerçekleşecek olan bir çevrimiçi etkinlikte Neuralink cihazını gösterebileceğini kaydetti.

Neuralink projesi...

Elon Musk tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, yeni teknolojiyle işitme aralığını normal seviyelerinin üzerine çıkılabileceği ve normalde insanların duyamacağı sesleri duymasını sağlayacağını iddia etmişti.

Musk'ın 2016 senesinde yaşama geçirdiği Neuralink firmasının amacı çok yüksek bant genişliğine sahip bir beyin-makine ara yüzü geliştirmek.

Musk öte yandan geçtiğimiz aylarda söz konusu olan teknoloji ile beş yıl gibi kısa bir zaman içinde insanları konuşmaya ve dil bilmeye yönelik ihtiyacı olmayacağını iddia etmişti.

Yorumlar (0)