Musk'ın "siber kamyonu" 2021'de yollarda!

Tesla şirketinin ünlü yöneticisi Elon Musk, 21 Kasım'da "kırılmaz cam" ile tanıttığı, ancak şov esnasında camı kırılan yeni aracı Cybertruck'a 150 bin talep geldiğini açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 24.11.2019, 10:22
Musk'ın "siber kamyonu" 2021'de yollarda!

Tesla'nın icra kurulu başkanı Elon Musk, Cumartesi günü attığı tweetinde tamamen elektronik olmasıyla ve doğa dostu özellikleriyle tanıtılan "siber kamyonuna" (Cybertruck) 150 bine yakın sipariş geldiğini açıkladı.

146 bin sipariş var

Musk, toplamda 146 bin siparişin gelidğini, bu siparişlerin %42'sinin çift, %41'inin üçlü, %17'sinin iste tek motorlu siparişler olduğunu belirtti ve siparişlerin hiçbirinin reklam kampanyası veya ücretli tanıtım sayesinde olmadığını, tamamen kendi tanıtımı üzerine yoğun talep gördüğünü vurguladı.

"Kurşun geçirmez" cam, canlı yayında kırıldı!

Tesla'nın yeni elektronik aracı, tanıtımda "kurşun bile geçirmeyen zırhlı camının" canlı yayında test edilmesi sırasında büyük bir şaşkınlık yarattı. Kurşun geçirmediği iddia edilen cama atılan çelik bir top, camda büyük kırıklar yarattı. Bu şaşırtıcı olayın, elektronik kamyona talebi azaltacağı iddia ediliyordu ancak Musk bu durumu yalanladı.

Aracının tanıtımı sırasında Musk, günümüzdeki ana akım kamyonların tasarımı, gücü ve dayanıklılığını eleştirmişti ve yeni kamyonunun bütün bu eksiklikleri yeneceğini iddia etmişti. 

39 bin 900 dolardan başlayan fiyatlarla satışta

Tesla, siber kamyonunu 2021 yılının son aylarında seri üretime geçirmeyi planlıyor. 39 bin 900 dolardan başlayacak fiyatlarla piyasaya çıkacak siber kamyon, 100 dolarlık bir ödemeyle sipariş edilebiliyor. Siber kamyon, oldukça keskin hatları ve metalik gri rengiyle adeta filmlerden fırlamış zırhlı bir araca benziyor.

Yorumlar (0)