Musk duyurdu: İşte Twitter'ın yeni CEO'su

Milyarder girişimci Elon Musk, Twitter'ın CEO'luğunu bırakacağını açıklamıştı. Musk, CEO'luk koltuğuna kimin oturtulacağını duyurdu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 12.05.2023, 20:53 14.05.2023, 12:33 Hakan Öksüz
Musk duyurdu: İşte Twitter'ın yeni CEO'su

Twitter'ı 44 milyar dolara satın aldıktan sonra fırtınalar estiren milyarder girişimci Elon Musk, platforma pek çok yenilik getirmişti. Mavi tikli hesap için aylık 8 dolar ödeme zorunluluğu getiren Musk, birçok çalışanın yanı sıra üst düzey yöneticileri de kapının önüne koymuştu.

Kendisini Twitter'ın CEO'su olarak atayan SpaceX ve Tesla'nın sahibi Musk, işin başında bir süre durduktan sonra görev bırakma kararı aldığını açıkladı. Musk'ın, özellikle de Tesla müşterilerinden gelen "Burayı boşluyorsun." tepkileri sonrası bırakma kararını kesinleştirdiği söyleniyor. 

Musk, platformun teknoloji geliştirme kısmına odaklanacak

Ünlü milyarder, Twitter'ın CEO'su olarak kimi görev başına getireceğini açıklayacağını söylemişti. Musk yeni CEO'yu açıkladı, merak son buldu. Linda Yaccarino, Twitter'ın CEO'su oldu. Musk'ın açıklamasına göre Linda Yaccarino, platformun ticari işleyişini yönetecek. Milyarder girişimci ise Twitter'ın teknolojisine odaklanacak.

 

Yorumlar (0)