MIT'ten göktaşı önlemi!

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) araştırmacılarının geliştirdiği yeni yöntem sayesinde, Dünya'ya yaklaşan bir göktaşının yönü değiştirilebilecek.

BİLİM-TEKNOLOJİ 24.02.2020, 16:42 24.02.2020, 17:14
MIT'ten göktaşı önlemi!

Dünya'daki yaşamı sonlandırabilecek potansiyele sahip olan göktaşlarına karşı hala küresel bir eylem planı bulunmuyor.

Bu duruma bir çözüm üretmek isteyen bir grup bilim insanı, Dünya'ya yaklaşan bir göktaşının yönünü değiştirebilmek için yeni bir yöntem geliştirdi.

ABD'nin önde gelen kurumlarından biri olan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) araştırmacıları, Dünya'ya yaklaşan bir göktaşının yönünü değiştirebilmek için ne tür bir uzay görevinin daha başarılı olacağını belirleyecek bir karar haritası geliştirdi.

Bilim insanları, geliştirdikleri yeni yöntemi yakın Dünya asteroidleri olan Apophis ve Bennu üzerinde deneyerek, teorik anlamda son derece başarılı sonuçlara ulaştı.

Olası bir göktaşı çarpmasına ne kadar hazırlıklıyız?
Gezegenimize asteroid çarpması durumunda hazırlıklı olmadığımızı söyleyen NASA çalışanı Dr. Joseph Nuth, American Geophysical Union toplantısında yaptığı konuşmada, sürpriz bir göktaşına müdahale edecek süremizin olamayabileceğini vurgulamıştı.

En büyük sorunun, böyle bir durumda ne yapılacağını bilmemek olduğunu söyleyen Nuth, böyle bir riskin her zaman gerçekleşebileceğinin altını çizerek;  gezegenimize çarpma ihtimali bulunan asteroidleri incelemek için uzaya bir araç göndermeyi önermişti.

Yeterli ödenek bulunması durumunda böyle bir aracın bir yıl içerisinde göreve başlayabileceğini vurgulayan Nuth, bu aracın gezegenimize çarpma ihtimali olan asteroidleri durdurabilecek kapasitede olacağını da eklemişti.

Yorumlar (0)