Milli Piyango Sorgulama

BİLİM-TEKNOLOJİ 26.09.2020, 23:54
Milli Piyango Sorgulama

Milli piyango biletleri önceden basılır. Milli piyango bileti satın alarak ikramiye kazanma şansı yakalanır. Tamamen şans üzerine kurulan Milli Piyango biletleri 0 ile 9 arasındaki rakamlardan oluşur. Çeyrek, yarım ve tam bilet satın alarak ikramiye şansı elde edilir. Alınan biletin türüne göre ikramiye oranları belirlenir. Çekiliş sonuçlarına milli piyango sorgulama yaparak ulaşılabilir.

Milli Piyango İle Nasıl Kazanılır?

Her ayın 9, 19 ve 29’unda milli piyango çekilişleri yapılır. Bunun yanında 23 Nisanda, 30 Ağustos’ta 19 Mayıs’ta, 29 Ekim’de ve 31 Aralık’ta özel çekiliş günleri bulunur. Bilet sahipleri biletlerinde yazan numaralar küreden çıktığında ikramiye kazanmış olur. İkramiye dağıtımları şu şekilde kategorilere ayrılır. Her bir kazanılacak ikramiye kategorisine ilişkin:

* Kazanan numara hane sayısı

* Kazanan farklı numara sayısı

Milli piyangonun son rakamları amorti denir. Amorti için iki rakam çekilişi yapılır. Bilet sahiplerinin elindeki biletin son numaralarından biri bu amorti rakamlarından olursa biletine amorti isabet etmiş olur. Amorti çıktığında bilet parasını geri almış olabilirsiniz. Eğer büyük ikramiyeyi kazanan numara biletinizde bir rakamla farklı ise teselli ikramiyesi hakkı elde edersiniz. Bilet numaranız için milli piyango sorgulama yapabilir, kazandığınız ikramiyeyi anında öğrenebilirsiniz.

Milli Piyango Çekiliş Sonuçları

Milli Piyango adresi üzerinden çekiliş sonuçları kategorisinde online olarak aramalar yapılabilir. Kazancınızı öğrenmek için bilet üzerindeki numaranın belirtilen alana girilerek sorgula butonuna tıklanması gereklidir. Aynı sayfa içinde Süper loto, sayısal loto, Milli piyango çekilişler sonuçlar da yer alıyor. Çekiliş videolarını takip ederek milli piyango sorgulama işlemi yapılabilir. Her hafta yapılan süper loto, milli piyango, sayısal loto çekilişleri tarih ve çekiliş no belirtilerek sayfa içerisinde yer alıyor. Filtreleme olanaklarını kullanarak aradığınız tarihteki milli piyango sonuçlarına ulaşabilirsiniz.

Yorumlar (0)