Microsoft ve Google, salgınla mücadelede Hindistan’a destek verecek 

Hindistan’ın son dönemlerde rekor vaka ve ölüm sayılarını açıklamasının üzerine dünya devlerinden Google ve Microsoft, maddi destek sözü verdi. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 27.04.2021, 11:20 27.04.2021, 21:05
Microsoft ve Google, salgınla mücadelede Hindistan’a destek verecek 

Hindistan, son bir haftadır rekor vaka ve ölüm sayılarını açıklıyor. Ülkedeki festivallerin bu durumda etkisinin olduğu düşünülürken ne yazık ki halk, kısıtlamaya uymuyor. Son 24 saatte 352 bin 991 vaka bildiren ülkede, sağlık sektörü çökmüş durumda.



Google, 18 milyon dolar destek veriyor

Hindistan’daki ölüm ve vaka sayılarındaki rekorların ardından teknoloji devi Google, ülkeye tıbbi destek vereceklerini açıkladı. 

Google’ın CEO’su Sundar Pichai, sosyal medya hesabı üzerinden duyurduğu gelişmede, sağlık sektörünün iyileştirilmesi ve aşı tedarikinin sağlanması amacıyla 18 milyon dolar bağış yapılacağını belirtti.

Pichai’nin bağışı duyurmasının ardından bir adım da Google çalışanlarından geldi. Çalışanlar, başlattıkları kampanya ile 500 bin dolar topladılar. Bu paranın koşulsuz şekilde Hindistan hükümetine aktarılması bekleniyor.



Google’dan sonra Microsoft da destek sözü verdi

Google’ın desteğini açıklamasının ardından Microsoft CEO’su Satya Nadella da Hindistan’a maddi destek vereceklerini açıkladı. Nadella, şirketin kaynaklarının yardım faaliyetleri için harekete geçtiğini açıklarken yapılacak yardımın miktarını açıklamadı. 

Yorumlar (0)