Microsoft Teams Nedir? Nasıl Kullanılır?

BİLİM-TEKNOLOJİ 22.10.2020, 23:13
Microsoft Teams Nedir? Nasıl Kullanılır?

Aylardır tüm dünyayı dize getiren tehlikeli bir salgının etkisi altına bulunuyoruz. Bu sebeple okullar uzaktan eğitime, iş yerleri de esnek çalışma saatlerine döndü. Ancak hayat bir şekilde devam ediyor ve sürekli iletişim halinde olmamız gereken insanlar var. Bu yüzden pek çok meeting programının kullanıcı kitlesi arttı. Microsoft Teams de bu programlardan biridir.

Microsoft Teams 2016 yılında piyasaya adım attı. Güvenlik faktörünün Microsoft için ne kadar önemli olduğunu bilirsiniz. Bu yüzden temel gizlilik politikalarının üzerine iki ögeli kimlik doğrulama ve zor parolalar gibi daha pek çok güvenlik önlemleri almış bulunuyor.

Microsoft Teams Nasıl kullanılır?

Microsoft Teams kullanmaya başlamak için öncelikle uygulamaya kayıt olmalısınız. Mobil cihazlar için Android ve IOS sürümü sürekli güncellenmektedir. Bilgisayardan bağlantı kurmak isterseniz yine aynı şekilde güncel uygulamayı indirerek giriş yapabilirsiniz. Kurulum tamamlandıktan sonra etkinlik alanından bildirimleriniz gelecektir. Takip ederek çalışmaya başlayabilirsiniz. Microsoft Teams, ekip çalışması odaklı bir uygulamadır. Bu yüzden son derece profesyonel ve kullanışlı bir ara yüze sahiptir.

Microsoft Teams İle Neler Yapabilirim?

Microsoft Teams görüntülü konferans özelliği ile gerçek zamanlı olarak toplantılara katılabilirsiniz. Kamera ve mikrofon özelliği isteğe göre devre dışı bırakılabilir. Aynı içeriği toplantıda bulunan herkesin görebilmesi için ekran paylaşımı yapabilirsiniz. Popüler çoğu uygulamada olmayan bir özellik de arka plan değiştirme özelliğidir. Arka plan seçebilirsiniz ya da yeniden fotoğraf yükleyerek farklı bir görünüm kazanabilirsiniz. Yerlerimiz farklı ama gönüllerimiz bir diyenlerdenseniz, birlikte modu ile ortak bir arka plan oluşturabilirsiniz. Böylece sanki herkes aynı yerdeymiş gibi hissettirebilir. Dosya depolamak ve paylaşım yapmak Microsoft Teams ile çok kolay. Bağlantınız olan her yerden, dilediğiniz zamanda depolanan bu dosyalara ulaşabilir ve üzerinde değişiklik yapabilirsiniz.

Teams İndir

Microsoft Teams Ücretli Mi?

Microsoft Teams; biri ücretsiz, diğer ikisi ücretli olan üç plan olarak sunulmuştur. Ücretsiz planı kullandığınızda herhangi bir taahhütte bulunmazsınız. Microsoft 365 İş Temel ve Microsoft 365 İş Standart için yıllık olarak taahhüt alınır. Ücretsiz olan Microsoft Teams planı işimi göremez mi diye düşünüyorsanız, bunun cevabı tamamen size bağlıdır. Eğer toplantı planlama, akıllı video, 1 TB'dan fazla depolama alanı gibi ekstra özelliklere ihtiyaç duymuyorsanız ücretsiz plan yeterli olacaktır.

Yorumlar (0)