Microsoft binlerce kişiyi işten çıkaracak

ABD merkezli teknoloji firmalarından Microsoft'un personellerinin yaklaşık olarak yüzde 5'ini işten çıkarmaya hazırlandığı kaydedildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 18.01.2023, 00:33
Microsoft binlerce kişiyi işten çıkaracak

İngiltere medyasında yer bulan habere göre, firmanın binlerce kişiyi işten çıkarmayı planladığı aktarıldı.

Bahse konu haberde, 220 bini aşkın kişiyi istihdam eden şirketin iş gücünü yaklaşık olarak yüzde 5 oranında azaltmaya hazırlandığı, bunun yaklaşık olarak 11 bin kişinin işten çıkarılması manasına geldiği belirtildi. 

Ayrıca, Microsoft'un bazı mühendislik birimlerinde de işten çıkarma yoluna gitmeye hazırlandığı kaydedildi.

Diğer taraftan, Microsoft'un Ekim-Aralık 2022 dönemine ait bilançosunun 24 Ocak 2023'te duyurulması öngörülürken analistler, firmanın 2017 mali döneminden beri en yavaş gelir artışını kaydettiğini tahmin ediyor.



Teknoloji şirketlerinde işten çıkarma dalgası sürüyor

Yükselen enflasyon ve muhtemel resesyon teknoloji sektöründe kuşkulara yol açarken, özellikle ABD'de pek çok teknoloji firması geçtiğimiz sene çok sayıda kişiyi işten çıkarma veyahut yeni işe alımlara bir süreliğine ara verme kararları almaya başlamıştı.

Bu firmalar arasında Amazon ve Meta gibi teknoloji sektörünün en önde gelen şirketlerinin bulunması da dikkatlerden kaçmamıştı.

En son ABD merkezli bulut tabanlı yazılım firması Salesforce, iş gücünü yüzde 10 oranında azaltma yönünde karar aldığını açıklamıştı. 

Yorumlar (0)