MicroSD kartların şaşırtıcı fiyat düşüklüğü

Akıllı telefonların depolama alanlarının büyük bir hızla artmasıyla bundan birkaç sene önceki depolama alanları artık inanılmaz düşük fiyatlarla kullanıcılarla buluşuyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 26.10.2019, 14:00
MicroSD kartların şaşırtıcı fiyat düşüklüğü

Profesyonel fotoğraf makineleri ve akıllı telefonların en önemli ekipmanlarından birisi olan microSD kartlar belki de zamanının en ucuz dönemiyle karşı karşıya. Öyle ki kimi üreticiler, 1 Gb’lık microSD kart modelleri için 10 cent dahi istemiyor.

Akıllı telefon sektörü büyük bir değişim geçiriyor. Her geçen gün akıllı telefonlar içerisine yeni bazı yetenekler eklenip, ürünler daha da kaliteli olmaya başlıyor. Haliyle telefonların en çok yatırım yapılan noktalarından birisi de kamera oluyor.

Günümüzde artık mobil kameralar profesyonel kameralarla yarışacak konuma geldi. Özellikle 2019 yılının amiral gemisi telefonları donanım kanadında oldukça dikkat çekiyor.

Tabi akıllı telefonların gelişmesiyle birlikte yeni bir sorun da baş gösteriyor. Depolama alanı. Önceden ufak depolama alanları bir problem oluşturmazken şimdi mobil taraftaki gelişmelerle birlikte artık depolama sıkıntısı yaşanabiliyor. Gittikçe artan depolama alanlarına rağmen şu yorumu yapabilmek çok zor değil. MicroSD kartların ünü yavaş yavaş geçiyor.

Geçtiğimiz yıllarda tüketiciler tarafından 8 GB veya 16 GB belleği olan microSD kartlar kullanılıyordu. Fakat son zamanlarda piyasaya göre çok daha büyük hafızası olan microSD kartlar çıktı. Bundan dolayı daha düşük boyutlu kartların da bir nevi pabucu dama atıldı diyebiliriz. Bazı teknoloji üreticileri tarafından bu kartların 1 GB olan kimi modelleri için 10 cent bile değer biçilmiyor. Özel bir marka takıntınız yoksa bu ürünlere çok uygun fiyatlı olarak ulaşabilmeniz mümkün.

Yorumlar (0)