Meta’nın Covid-19 yalanı ortaya çıktı

Bir Facebook muhbiri, Meta’nın iklim krizi ve Covid-19 konusunda yanlış yönlendirme ve yalan bilgi yaydığını iddia ederek büyük bir ifşaya imza attı. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 20.02.2022, 12:31 21.02.2022, 13:05
Meta’nın Covid-19 yalanı ortaya çıktı

“Facebook Muhbiri” olarak bilinen Frances Haugen, Meta şirketi hakkında önemli bir ifşaya imza attı. Meta'nın Covid-19 pandemisi ve iklim değişikliği konularında yanlış bilgi yaydığını ve yanlış yönlendirmelerde bulunduğunu belirten Haugen, bu şikayetlerini Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) dilekçe olarak iletti.  

“Yanlış bilgiyle mücadelede yanlış bilgilendirme yapıldı” 

Facebook’un felsefesi olan “yanlış bilgiyle mücadele” konusunda şirket tarafından yanlış bilgilendirmeler yapıldığı aktarıldı. Zararlı paylaşımları kaldırmak konusunda sık sık söz veren Facebook (Meta), özellikle Covid-19 pandemisi ve iklim krizi konularında yanlış bilgilendirmelerde bulundu ve bunlardan da övgüyle bahsetti.  



Frances Haugen

Meta Sözcüsü, şirketi savunmaktan vazgeçmiyor 

Tüm bu suçlamalara karşın Meta Sözcüsü Drew Pusateri, Covid-19 aşıları ile ilgili yanlış bilgilendirmeleri derhal sildiklerini ifade ederek şirketinin politikasından övgüyle bahsetti. 

Demokratlar, Facebook’un uygulamalarından şikayetçi 

ABD’deki Demokrat Parti üyeleri ve destekçileri, Facebook’un pandemi ve iklim değişikliği konularında takındığı tavırlardan dolayı sık sık eleştiri yapıyordu ancak pek çok vatandaş, Facebook’un yaptıklarına karşı olumsuz taraf takınmıyordu. Haugen’in son iddiaları, şirketin yalan ve yanlış bilgilerle mücadele konusunda yetersiz olmasını yeniden gündeme taşıdı. 

Daha önce de SEC’e şikayette bulunmuştu 

Frances Haugen daha önce de SEC’e şikayette bulunarak şirketin kârı, kullanıcı güvenliğinin önünde tuttuğunu iddia etmişti. Bir ABD gazetesinin haberine göre Haugen’in yeni iddiaları, kâr amacı gütmeyen ve Haugen’i temsil eden bir tür STK (sivil toplum kuruluşu) tarafından duyuruldu. 

Yorumlar (0)